In de gemeente leiderdorp

_BT Clear

Zorg en ondersteuning voor inwoners van Leiderdorp

De gemeente Leiderdorp vindt het belangrijk dat inwoners en organisaties weten waar ze in het dorp ze terecht kunnen als ze hulp of ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld als mensen vragen hebben over hun gezondheid of de opvoeding van de kinderen. Maar ook als er zorgen zijn over geldzaken. Of als iemand al langere tijd zorgt voor zijn of haar zieke familielid of buurvrouw en overbelast dreigt te raken. Het kan ook zijn dat iemand af en toe behoefte heeft aan hulp om zelfstandig mee te kunnen doen aan de samenleving. Deze informatiekrant laat zien waar je voor hulp terecht kunt.

_BT Clear

Heb je hulp nodig?

De meeste mensen in Leiderdorp kunnen hun leven op orde krijgen en hun zaken regelen. Zelfredzaamheid en eigen kracht zijn belangrijk om deel te nemen aan de samenleving. Iedereen doet dit op zijn of haar eigen manier. Sommige inwoners hebben (tijdelijk) behoefte aan hulp hierbij. Veel mensen kunnen hulp krijgen van hun directe omgeving, buren, familie en vrienden. Als dat niet lukt, helpt de gemeente. Zij zorgt samen met de maatschappelijke organisaties voor ondersteuning aan de mensen die dat nodig hebben. Voor mensen die tijdelijk hulp nodig hebben, is er zorg en hulp in de buurt. De professionals en vrijwilligers bij deze organisaties kunnen je verder helpen. Naast informatie van de gemeente bevat deze krant informatie van maatschappelijke organisaties en andere (commerciële) organisaties.

Helpen doen we samen

Gelukkig zijn er in ons dorp heel veel inwoners die elkaar (af en toe) helpen. Door een keer een boodschap te doen, door samen een kop koffie te drinken en te luisteren of gewoon door een beetje op elkaar te letten. Daar zijn we heel blij mee. Want alleen samen met anderen kunnen we zorgen voor een gezond dorp. Daar hebben we iedereen bij nodig. Onze maatschappelijke partners, maar vooral ook onze inwoners.

Nog meer informatie

De website www.leiderdorp.nl geeft algemene informatie voor inwoners en ondernemers over verschillende onderwerpen.

Voor informatie over verschillende onderwerpen die te maken hebben met het welzijn van inwoners en zaken regelen, kun je terecht op onze website onder ‘Samen Leiderdorp’. Hier geven wij allerlei informatie over Zorg & Ondersteuning, Jeugdhulp en Ondersteuning bij een laag inkomen. Als je een vraag hebt over je gezondheid, kun je het beste contact opnemen met jouw huisarts. Als je een vraag hebt over werk en inkomen kun je contact opnemen met de gemeente. De openingstijden en bereikbaarheid vind je ook op
www.leiderdorp.nl.

Daan Binnendijk, wethouder sociaal domein gemeente Leiderdorp.

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente Leiderdorp en Incluzio.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Juli 2022

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear