In de gemeente leiderdorp

_BT Clear

Een held met je geld

Heb je moeite met rondkomen of een laag inkomen? Kijk op www.leiderdorp.nl/samen-leiderdorp/ondersteuning-bij-laag-inkomen. De gemeente helpt je op weg bij het aanpakken van geldproblemen. Er zijn namelijk diverse regelingen als extra aanvulling bij een laag inkomen. Denk aan het volwassenfonds. Maar ook aan het jeugdfonds sport en/of cultuur, stichting leergeld of studietoeslag. De moeite waard om even naar te kijken.

_BT Clear

Wethouder Herman Romeijn: “Met de stijgende prijzen kan rondkomen steeds moeilijker worden. De gemeente wil dit bespreekbaar maken en jou als inwoner ondersteunen waar mogelijk. Iedere inwoner uit Leiderdorp, groot of klein, moet mee kunnen blijven doen. Dit laatste is belangrijk. Naar zwemles, voetbal of gitaarles kunnen gaan, kan lastig zijn met een lager inkomen. Als gemeente hebben we allerlei regelingen om daarmee te helpen.”

Een hoge energierekening, wat nu?

De laatste tijd zijn de kosten voor elektriciteit gestegen. Dit betekent een hoge energierekening. Gelukkig kun je wat doen om de rekening (verder) omlaag te krijgen.

1. Energietoeslag
Inwoners met een laag inkomen kunnen een eenmalige vergoeding van € 800 per huishouden aanvragen. Hier is recht op bij een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Ben je bekend bij de gemeente?

Dit zijn inwoners met een AIO, bijstandsuitkering en/of een collectieve aanvullende zorgverzekering. Dan heb je de toeslag inmiddels al automatisch ontvangen. Heb je nog niets ontvangen, dan kun je de toeslag tot en met uiterlijk 31 juli 2022 aanvragen op de website gemeente.leiden.nl/energietoeslag. Twijfel je of je er recht op hebt? Vraag het dan aan. Er vindt een beoordeling plaats of je aan de voorwaarden voldoet.

2. Bespaartips
Goed Leiderdorp is een verzamelplaats voor duurzaamheid van de gemeente. Hier vind je allerlei tips om te besparen op de rekening. We hebben 71 tips voor je op een rijtje gezet, die je kunt aanvinken. Zo zie je meteen wat je nog meer kunt doen om de rekening omlaag te brengen. Veel van deze tips zijn gratis. Kijk op: goedleiderdorp.nl/goed-tips of haal een papieren versie op in het gemeentehuis.

3. Gesprek met de energiecoach
Leiderdorp heeft een aantal inwoners die als vrijwilliger helpen met energie besparen. Dit doen ze door een gesprek aan huis. Ze nemen een kijkje in de woning en maken een verslag hoe je het best energie kunt besparen. Hier hebben ze een speciale training voor gevolgd om dat goed te kunnen doen. De coach houdt rekening met jouw budget en jouw wensen. Een gesprek is gratis en verplicht je tot niets. Meld je aan door te mailen naar: [email protected].

4. Contact met de gemeente
Heb je niet veel te besteden en een hoge energierekening? Dan is er kans dat je met een actie kunt meedoen. Met deze actie helpt de gemeente je met energiebesparende maatregelen in huis. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met de gemeente. Dit kan telefonisch: 071 5458 500 of per e-mail naar [email protected].

_BT Clear

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear