In de gemeente leiderdorp

_BT Clear

Uw nachtrust is onze zorg

_BT Clear

Goed slapen is erg belangrijk. Het zorgt namelijk voor energie voor de volgende dag. Ook helpt het de hersenen gezond te houden. Hoe goed we slapen hangt niet af van het aantal uren dat we slapen, maar van hoe effectief we slapen. Wilt u beter slapen? Dan is de juiste lighouding de oplossing.

Uitgerust wakker worden hangt af van verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is een goed bed. Als je niet lekker ligt, blijf je draaien. Dan ontvangen je hersenen de boodschap om wakker te worden.

Een goed bed bestaat uit een goede bedbodem en matras die de druk op het lichaam vermindert. Hierdoor ontspannen de spieren zich beter. Ook wordt de bloedcirculatie ondersteund.

“Slaap is de energievoorziening van de dag”, zegt André de Roos, slaapadviseur bij Deron. “Vegro biedt een gratis slaapadvies aan. Dat geeft mij de kans om bij mensen thuis een persoonlijk advies te geven. Ik controleer dan het huidige matras op kuilvorming en leeftijd. Ook kijk ik naar het soort materiaal waar het matras van is gemaakt. Meestal vertelt de persoon bij wie ik op bezoek ben, welke behoefte hij of zij heeft. Ieder mens is tenslotte uniek en kent zijn of haar eigen lichaam het beste.”

Er bestaan veel verschillende soorten matrassen. Een matras met pocketvering, van koudschuim of van traagschuim. Ook zijn er matrassen met een verschillende opbouw en contoursneden. André vertelt verder: “Om te bepalen welk matras het beste past, moet ik weten welke lichamelijke klachten iemand heeft. Zijn er klachten over de heup, de rug, de onderrug of de schouders? Deze informatie heb ik nodig om een goed advies te geven.”

De vochtcirculatie speelt een belangrijke rol. Per nacht verlies je een kwart tot een halve liter. Het matras vangt het vocht op. Hierdoor wordt het matras minder stabiel wordt en ontstaat kuilvorming.

“Steeds vaker zie ik matrassen die te oud zijn”, vertelt André. “Mensen weten niet dat een matras na tien jaar vervangen moet worden. En sommigen veel eerder omdat het matras meer dan 8 uur per dag wordt gebruikt.”

De bedbodem versterkt het comfort van het matras. De leeftijd van de bodem is hierbij belangrijk. “De meeste bodems zijn gemaakt van planken. Ik zie ook wel eens bodems die zelf gemaakt zijn. Anderen hebben een vaste bodem. Spiraalbodems of een Flavobodem zie ik ook wel eens. Bij een slaapadvies controleer ik de weerbaarheid van het materiaal”, legt André uit. “In hoeverre zakt de spiraal in, staan de latten gebogen, zijn de rubbers versleten of zitten de latten nog goed in de rubbers? Ook kijk ik naar de veiligheid van het hele bed, dus ook de ombouw.”

Een slaapadvies over het bed kan de oorzaak van slecht liggen aanwijzen. “Met een goed matras help je het lichaam te rusten. En dat verbetert weer je slaap. Als ik kan helpen met de juiste keuze voor een matras en bedbodem, ben ik tevreden. En daar doe ik het voor!”, zegt André met een grote glimlach.

Voor meer informatie kan je terecht op vegro.nl of bellen naar 088 - 194 14 34

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear