In de gemeente leiderdorp

_BT Clear

Muzikale wandeling door de Heemtuin

Op dinsdag 21 juni, de langste dag van het jaar, was de Heemtuin van Leiderdorp op een bijzondere manier te bezoeken. De tuin was speciaal in de avond opengesteld en Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp (Stichting MOL) had op idyllische plekjes docenten en leerlingen neergezet

Mensen werden uitgenodigd een route door de tuin te wandelen langs de diverse spelers en op die manier te genieten van de bijzondere sfeer: de prachtige tuin in het avondlicht, de vogels die rond die tijd uitbundig fluiten, gecombineerd met de diverse muziekstijlen en instrumenten. Te horen waren blokfluit, harp, cello, gitaar, dwarsfluit en zang met tot slot nog een mogelijkheid om zelf een gesprek met de natuur aan te gaan op djembé.

Workshopweek

Deze wandeling was een onderdeel van de workshopweek die de muziekschool twee keer per jaar organiseert voor haar leerlingen. Standaard worden in deze weken ook activiteiten opgenomen die toegankelijk zijn voor anderen. Denk aan een muziekles over een thema voor jonge kinderen: Geluid, kun je dat zien?, of een lezing over een bekend muziekstuk zoals bijvoorbeeld de Mattheuspassion. Op deze manier ontstaat er een laagdrempelige mogelijkheid om van muziek te genieten of er actief kennis mee te maken.

Muziek maken en beleven

Stichting MOL organiseert muzieklessen in Leiderdorp en heeft daarnaast een breed aanbod met andere activiteiten. Zij zoekt graag samenwerking met andere organisaties om muziek maken en beleven zo breed mogelijk aan te bieden en mensen te inspireren en uit te dagen op muzikale ontdekkingstocht te gaan. Je kunt daarbij denken aan andere culturele instellingen, maar ook aan basisscholen, kinderopvang- en ouderenorganisaties.

Een betoverende ervaring

De muzikale wandeling in de Heemtuin van Leiderdorp dit jaar was een echte midsummer night’s dream, want ook het weer was prachtig. Doordat alles zo mooi bij elkaar kwam was het een betoverende ervaring voor zowel de spelers als de wandelaars. Dit project smaakt naar meer!

Meer weten? Kijk op www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl.

Anneloes (34) was opticien maar werkt nu met kinderen:

“Ik ben nog elke dag blij met deze stap’’

Als opticien had Anneloes (34) het jarenlang naar haar zin, maar de droom om met kinderen te werken werd steeds sterker. De stap om een carrièreswitch te maken durfde ze nog niet aan. Totdat ze bij het schoolplein van haar kinderen hoorde over werken in de kinderopvang en de vele mogelijkheden.

Ken je dat knagende gevoel, dat je eigenlijk iets anders wilt doen met je leven? Anneloes wel. Het moment dat ze écht naar dat gevoel luisterde, bleek een kantelpunt te zijn. “Ik was niet meer gelukkig in mijn werk. Het moment dat ik hoorde van de mogelijkheden bij Floreokids kwam dus als geroepen.”

Met een diploma in de zorg zijn er veel mogelijkheden om aan de slag te gaan in de kinderopvang. Met de diplomacheck kun je zien of jouw zorg-diploma voldoet, als dat zo is, kom je in aanmerking voor de opleiding ‘Pedagogische kwaliteit in de praktijk’. Je gaat dan direct aan de slag op een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang én volgt een opleiding. Al na drie maanden ben je dan gekwalificeerd pedagogisch medewerker. De diplomacheck doe je op www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang.

Anneloes is elke dag weer blij om naar haar werk te gaan, iets dat ze ander half jaar geleden niet had durven dromen. “Kinderen zijn jouw spiegel, ik leer elke dag weer van ze. Ik krijg wel eens de vraag of het niet vermoeiend is, elke dag werken met kinderen terwijl je thuis ook kids hebt. Het antwoord is nee: ik krijg er juist energie van. Ik ben geboren voor dit vak en Floreokids is een superfijne werkgever.”

Meer informatie?

Wil jij meer informatie over Floreokids of werken bij Floreokids? Kijk op www.floreokids.nl of www.floreokids.nl/werken-bij.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear