INFORMATIEKRANT Berg en dal

_BT Clear

Sociaal Team Berg en Dal

Heeft u vragen over hulp of ondersteuning? Loopt het in uw leven even niet zo lekker en heeft u behoefte aan een luisterend oor? Dan kunt u in de gemeente Berg en Dal terecht bij het sociaal team.

Hoe kunt u contact opnemen met het sociaal team?

Bel met het Sociaal Team Berg en Dal, (024) 751 65 20 op werkdagen tussen 9.00 en 14.30 uur. Of mail naar sociaaltea[email protected]. Kijk voor meer informatie op www.bergendal.nl/sociaalteam.

Waarvoor kunt u contact opnemen?

U kunt het sociaal team vragen stellen over bijvoorbeeld uw gezin, de opvoeding van uw kinderen, echtscheiding, huiselijk geweld, wonen, vervoer, psychische problemen, werkloosheid, geldzaken, eenzaamheid of overlast.

Hoe werkt het?

Samen op zoek naar een oplossing
Een medewerker van het sociaal team maakt een afspraak met u. De afspraak vindt plaats op een plek waar u zich prettig voelt. Dit kan bij u thuis zijn, maar ook ergens anders. U mag altijd iemand uitnodigen om aanwezig te zijn bij de afspraak. Denk aan een familielid, kennis, buurtgenoot of mantelzorger. Weet u niemand? Dan kan het sociaal team iemand regelen die u ondersteunt tijdens het gesprek. Samen gaat u op zoek naar een antwoord op uw vraag of een oplossing van uw probleem. We kijken wat u zelf kunt doen en waar het sociaal team u bij kan helpen.

Deskundige hulp

Is uw probleem daarmee niet opgelost? Dan kan het sociaal team andere mensen inschakelen. Het sociaal team werkt samen met huisartsen, onderwijs, hulpverleners en diverse (zorg)organisaties.

Wie zitten er in het sociaal team?

In het sociaal team werken professionals op het gebied van jeugdzorg, opvoeding van kinderen, gezondheidszorg, welzijn, woonbegeleiding, psychische problemen, ouderenzorg en geldproblemen. Op onderstaande foto’s ziet u de medewerkers van het Sociaal Team Berg en Dal.

Sociaal Team Polder

Sociaal Team Groesbeek

Geldzorgen? Schulden? Neem contact op!

Een op de drie mensen heeft weleens moeite met het betalen van rekeningen. Voor sommigen is het eenmalig, maar anderen ervaren dit regelmatig. Heeft u elke maand moeite om uw rekeningen te betalen? Dan is het belangrijk om hulp te zoeken. Een goede stap is het inschakelen van een schuldhulpverlener.

Een schuldhulpverlener helpt u op verschillende manieren met het oplossen van uw geldproblemen. In de gemeente Berg en Dal zijn Kim Geutjes en Don van Dalen de schuldhulpverleners. Kim en Don zijn bereikbaar via het Sociaal Team Berg en Dal, telefoon 024 - 751 62 20 (werkdagen van 09.00 - 14.30 uur) of e-mail [email protected].

Wat doet een schuldhulpverlener voor u?

Een schuldhulpverlener kan bijvoorbeeld een budgetcoach inschakelen. Een budgetcoach helpt u bij het op orde brengen van uw financiële situatie. Ook kan een budgetcoach u helpen om een betalingsregeling met uw schuldeiser af te spreken. Als u veel schulden heeft dan kan (een gedeelte van) uw schuld worden kwijtgescholden. Hierbij moet u zelf zoveel mogelijk schuld aflossen om na afloop schuldenvrij te zijn.

Meer informatie

Op pagina 11 van deze krant staan allerlei regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Of kijk op de website www.achterdevoordeur.net voor tips om geldzorgen aan te pakken.


Spreekuur sociaal team in de wijk

Het Sociaal Team Berg en Dal heeft spreekuren in de wijk. U kunt dan zonder afspraak binnenlopen voor een praatje of als u vragen heeft over zorg en ondersteuning;

 • De Mallemolen
  Datum: dinsdag 3 maart en 31 maart.
  Tijdstip: tussen 10.00 en 12.00 uur
 • Voorzieningenhart Op de Heuvel
  Datum: woensdag 26 februari, 11 maart en 25 maart.
  Tijdstip: tussen 10.00 en 12.00 uur
 • De Slenk
  Datum: dinsdag 17 maart.
  Tijdstip: tussen 10.00 en 12.00 uur
 • Buurtwinkel Breedeweg
  Datum: dinsdag 17 maart.
  Tijdstip: tussen 9.30 en 11.30 uur

Waarvoor kunt u bij het sociaal team terecht?

U kunt met allerlei vragen bij het sociaal team terecht. Zomaar een paar voorbeelden:

 • Mijn partner is onlangs overleden en ik wil graag met iemand daarover praten.
 • Mijn kind zit niet lekker in zijn vel, hoe kan ik hem helpen?
 • Ik ben op zoek naar een leuke dag invulling.
 • Mijn partner en ik gaan scheiden. Graag wil ik in gesprek over de omgangsregeling voor onze kinderen.
 • Ik kan zelf het huishouden niet meer doen. Heb ik recht op huishoudelijke hulp?
_BT Clear