INFORMATIEKRANT Berg en dal

Deze pagina wordt mogelijk gemaakt door bedrijven en organisaties uit Berg en Dal e.o.

_BT Clear

Vervoersservice voor Kekerdom, Leuth en Millingen

Al vele jaren is de SWOM-bus een vertrouwd gezicht op de wegen in de polder en ver daarbuiten. Senioren die niet meer met het openbaar vervoer kunnen reizen worden gebracht naar diverse bestemmingen, vooral met het doel hun sociale contacten te kunnen onderhouden.

De vrijwilligers doen hun werk met veel plezier, ze geven een arm waar nodig, bieden een luisterend oor en zorgen dat iedereen op de juiste plaats terecht komt.

Dat dit ook wel eens fout kan gaan blijkt uit het volgende verhaal: Op de lijst van een van de chauffeurs stond dat een mevrouw die vanuit het Gasthuis naar de kapper moest. Toen die mevrouw zei dat ze daar pas geweest was en naar haar zus moest, twijfelde de chauffeur geen moment. Hij vroeg even na in het Gasthuis waar die zus precies woonde en reed met mevrouw richting Nijmegen. Onderweg voelde hij toch wat nattigheid. Wist die mevrouw het wel zo goed? Aangekomen bij de zus bleek dat mevrouw inderdaad een afspraak bij de kapper had en niet in Nijmegen verwacht werd. Een mooi kapsel zegt ook niet alles.

Woont u in Kekerdom, Leuth of Millingen, kunt u niet meer met het openbaar vervoer reizen, of is het voor u moeilijk binnen uw dorp op de plaats van bestemming te komen? Bel dan naar SWOM voor informatie.

Wij zijn bereikbaar elke werkdag van 09.00-11.00 uur op telefoon-nummer 0481-431105 of op ons bezoekadres: Kulturhus Den Ienloop, Heerbaan 115, Millingen aan de Rijn.

Opgroeien doe je samen: dichtbij thuis in een steeds grotere wereld!

Als kinderen opgroeien wordt hun wereld langzaam steeds een stukje groter. Kindercentrum Domino helpt kinderen bij die groei en het vinden van hun plek in de maatschappij.

Kinderopvang voor de allerkleinsten is huiselijk, kleinschalig en warm: Dichtbij Thuis. Ook letterlijk dichtbij thuis: Domino verzorgt opvang in veel wijken van Berg en Dal en Groesbeek. We helpen de kinderen bij het zetten van kleine stappen richting meer zelfstandigheid.

Om kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers te helpen bij allerlei ontwikkelingsvraagstukken is er een zorgteam ingericht met zorgcoaches, een medewerker voor Passende kinderopvang en een eigen logopediste. Zo wordt geprobeerd voor ieder kind passende opvang te bieden. Er is veel en nauw contact met de medewerkers van het Sociaal team, het consultatiebureau en de scholen.

Beweging is belangrijk bij de ontwikkeling van kinderen. Het helpt kinderen gezonder en fitter op te groeien en tijdens het bewegen wordt creativiteit, samenwerking en conflicthantering op spelenderwijs gestimuleerd. Veel buitenspelen hoort er daarom van jongs af aan bij. Op sommige peutergroepen en dagverblijven wordt kinderyoga gegeven. Domino heeft meerdere medewerkers met een sport&spel-achtergrond in dienst en heeft op bijna alle locaties een gymzaal of sportveld tot haar beschikking. De sportmedewerkers bezoeken regelmatig de BSO-locaties en organiseren dan sportactiviteiten.

Voor de kinderen van de scholen, ook als zij geen contract hebben met onze buitenschoolse opvang, organiseert Domino in 2020 met enige regelmaat een gratis bootcamp om zo bewegen te stimuleren en ze in contact te brengen met de mogelijkheden van buitenschoolse opvang.

Opgroeiende kinderen krijgen steeds meer hun plek in de maatschappij. Domino staat midden in de samenleving van Berg en Dal en helpt kinderen bij het leren kennen van die samenleving. De kinderen organiseren acties voor goede doelen als Serious Request en Stichting Vergeten Kind. Ook bezoeken kinderen van BSO’s op meerdere plekken met regelmaat ouderen van zorggroepen voor een leuke activiteit. Er wordt samen geknutseld of muziek gemaakt, een waardevolle ervaring voor jong en oud. Vergroot je wereld!

Meer informatie over Domino en haar activiteiten is te vinden op www.kindercentrum-domino.nl of neem contact op via [email protected] of 024-3976320.

_BT Clear