Anderhalve meter op Texel

Wilt u naar Texel of bent u nu op Texel en wilt u meer informatie over een Veilig Verantwoord Verblijf ('VVV') op het eiland? Op deze pagina kunt u alle informatie vinden die van toepassing is op een verblijf met inachtneming van de corona-maatregelen: www.texel.net/nl/anderhalvemeter Hier vindt u de informatie over o.a. over vervoer, vermaak, de coronamaatregelen op Texel (incl. veelgestelde vragen).

Download de ‘TexelMap-app’. Door de VVV is een app ontwikkeld waarop u kunt zien hoe druk het ergens is, zodat u veilig en verantwoord kunt besluiten waar u naar toe gaat op Texel. Download de app gratis in de App Store, Play Store of gebruik hem via www.texelmap.nl

  • Op straat moet u 1,5 meter afstand houden van anderen. Op Texel zijn maatregelen genomen die ertoe bijdragen dat u de 1,5 m goed in acht kunt nemen. Dit betekent bijvoorbeeld dat in de winkelstraten van Den Burg en De Koog niet gefietst kan worden en dat een aantal stegen zijn afgesloten;
  • Iedereen wordt verzocht, ook te voet, zoveel mogelijk rechts te houden. Bij tegenliggers op het fietspad gaat u achter elkaar rijden of lopen;
  • Net als in het hele land, zijn alle evenementen tot 1 september helaas afgeblazen.

Bent u benieuwd welke activiteiten u kunt ondernemen op Texel? Of bent u nu op het eiland en wilt u weten wat er allemaal te doen is? Of bent u op zoek naar een accommodatie waar u verantwoord kunt verblijven en waar de coronamaatregelen in acht genomen worden? Ook die kunt u vinden op www.texel.net/nl/anderhalvemeter.

Om te voldoen aan de coronamaatregelen zijn verschillende activiteiten en locaties aangepast. Op de pagina leest u per categorie onze tips voor een 'anderhalvemeter-verblijf' op Texel. 

VVV Texel
Emmalaan 66
1791 AV Den Burg
www.texel.net
Tel. 0222-314741

Beleef IJmuiden
Rauw aan Zee!

Op het avontuurlijk strand kun je jezelf, juist ook met een beetje ruig weer, prima vermaken. Eet verse vis in één van de strandpaviljoens of visrestaurants, met zicht op de buitelende wind- en watersporters en de enorme schepen daarachter aan de horizon. Fiets, of wandel letterlijk de zee in op een van de twee pieren die kilometers de zee insteken. Kinderen kunnen zich uitleven op de brede stranden.

De havens van IJmuiden zijn een spannend decor door het enorme sluizencomplex en de vele bulk- en vissersschepen, jachten en zeilboten. Het is een plek om je ogen uit te kijken. Een plek om te zien, te proeven en te ervaren wat IJmuiden bijzonder maakt. De kades, kranen, de schepen. Alles is gemaakt om de vis aan land te brengen, of om het ijzer uit het erts te winnen. Vis en Staal zijn in het beeld van IJmuiden onontkoombaar. Beleef het ontstaan van de haven in het Zee- en Havenmuseum, of vang je eigen vis op zee. IJmuiden is een plek van rauwe schoonheid. IJmuiden is Rauw aan Zee!

Ervaar het actieve en historische achterland van IJmuiden. Ga op zoek naar de historische geheimen van de landgoederen en bunkers van de Atlantikwall. Of ontdek een van de vele stoere buitensporten die je kunt doen in het recreatiegebied Spaarnwoude.

Nieuwsgierig Geworden?

Kijk voor meer informatie op www.ijmuidenaanzee.nl

_BT Clear