Eindeloos genieten in Laag Holland

_BT Clear

Laag Holland, Look wel de achtertuin van Amsterdam genoemd. Mens en natuur hebben hier samengewerkt om een fantastisch landschap onder de zeespiegel te creëren. Hier verdrink je in eindeloze vergezichten, waarin de contouren van de ijle kerktorens en molens zich aftekenen. Fiets je langs de strakke lijnen van droogmakerij De Beemster of wandel je door het mooie veenweidegebied bij het laagste punt van Noord-Holland. Geniet van pittoreske vissersdorpjes als Marken, Edam en Volendam of bewonder de bijzondere huizen van Broek in Waterland of De Rijp vanaf het water. Op adem kom je bij een van de vele theetuinen.
Ach, het is hier zo mooi…

Ontdek, beleef en geniet

De achtertuin van Amsterdam

Ga voor tips en inspiratie naar de website
www.laagholland.com.
Hier vind je alle praktische informatie, highlights, blogs en nog veel meer. Vergeet niet om het nieuwe digitale magazine ‘Eindeloos’ te bekijken voor de leukste hotspots!

_BT Clear

Zaanstreek Fietsen langs industrieel erfgoed

_BT Clear

De Zaanstreek is het oudste industriegebied van Europa. Het industriële verleden van de streek heeft overal zijn sporen nagelaten. Wonen en werken gebeurde hier naast elkaar en dat levert unieke contrasten op. Je treft hier iconisch industrieel erfgoed naast typisch Zaanse groene huisjes.

Twee erfgoedroutes

Op Hollandroute.nl staan twee industrieel erfgoedroutes die je langs de Zaanse parels leiden: de fietsroute ‘Noordelijk groen’ en ‘Industrieel Rood’. Voor beide routes kun je zowel station Zaandam als station Amsterdam als begin- en eindpunt kiezen. Start je in Zaandam loop dan het vernieuwde stadshart even in voor een blik op het Inntel hotel, de wereldberoemde toren van gestapelde Zaanse huisjes.

Noordelijk groen

De route Noordelijk groen toont de charme van het Zaanse groen en leidt je langs het Noordhollands kanaal, het groene Twiske, kleine buurtschappen, de Zaanse Schans en de Zaanse huisjes aan de Westzijde. Niet op de route, maar wel het bezoeken waard is het historische buurtje Gortershoek, aan de overkant van het water bij de Zaanse Schans.

Industrieel rood

Met deze route fiets je langs Amsterdamse architectuur, de Westergasfabriek, de industrie van het westelijk havengebied en de vergeten wapenfabriek op het Zaanse hembrugterrein. Stap op dit laatste terrein vooral even af om de monumentale gebouwen te bewonderen en te proeven van de bijzondere initiatieven die hier hun intrek hebben genomen.

_BT Clear