Beleef Den Helder, de maritieme havenstad vol met verborgen schatten

_BT Clear

Als belangrijkste marinestad van Nederland kan Den Helder omschreven worden als stoer en maritiem. Wandelen of fietsen in de natuur of de culturele geschiedenis ontdekken. Laat je verrassen door al het moois dat de stad te bieden heeft.

Den Helder heeft vaak de meeste zonuren, een zeer schone lucht en is omringd door water. Uitzicht op de Waddenzee, mee gaan met een rondvaart of garnalenvissen op de Waddenzee. Als je liever aan land blijft, kun je genieten van het prachtige brede strand dat zich uitstrekt over ruim zeven kilometer, van Huisduinen tot aan Julianadorp. Den Helder telt zeven strandslagen, welke ieder gekenmerkt worden door een uniek karakter en waar gratis geparkeerd kan worden. Beleef Den Helder zelfs ónder water door een bezoek te brengen aan Fort Kijkduin, met een twaalf meter lang Noordzeeaquarium waarin je door een tunnel loopt en de verschillende soorten zeedieren leert kennen.

Ga mee op avontuur in het Reddingmuseum of leer over de geschiedenis van de marine in het Marinemuseum, waar ook een echte onderzeeboot ligt. Ook graag een beetje beweging? Ga dan voor de NS-wandeling Helderse duinen (9.5, 14 of 15,5 km).

Deze afwisselende wandelroute brengt je vanaf Den Helder Zuid (hier bevindt zich tevens het Kunst- en Natuurproject De Nollen) over slingerpaadjes door de duinen naar de Helderse Zeedijk waar je kunt genieten van het uitzicht en even kunt uitwaaien. Onderweg kom je langs de Stelling Den Helder, (openlucht) musea, prachtige uitgestrekte natuur die je kunt bezichtigen vanaf een 15 meter hoge uitkijktoren. De route eindigt in de binnenstad.

_BT Clear

Voor meer informatie over alle bezienswaardigheden en hun aangepaste openingstijden en maatregelen in Den Helder verwijzen wij je naar www.denhelder.online

Beleef Den Helder zelfs ónder water door een bezoek te brengen aan Fort Kijkduin
_BT Clear

Gemeente Huizen

_BT Clear

Het Nautisch Kwartier is gebouwd in de stijl van voormalige vissersdorpjes

Laat je verrassen in Huizen, Coronaproof

Huizen, haven van ‘t Gooi, heeft een rijke geschiedenis als agrarisch dorp en als een van de grootste vissersdorpen aan de Zuiderzee. In het oude dorp zijn nog veel historische boerderijen, vissershuisjes en pittoreske straatjes te zien. Vanuit het Huizer museum/VVV, (indien open) worden dorpswandelingen georganiseerd, zoals de wandelroute van het Huizer Melkmeisje. Coronaproof natuurlijk. De oude haven toont het vissersverleden van Huizen. U treft er de botterwerf met een smederij en een aantal historische botters. Het Nautisch Kwartier bij de haven, gebouwd in de stijl van voormalige vissersdorpjes heeft een hotel en verschillende restaurants met terrassen nabij het water. Terrassen zijn uiteraard te bezoeken binnen de social distance regeling.

Veel activiteiten: www.vvvhuizen.nl

Normaal gesproken bruist Huizen het hele jaar van activiteiten en evenementen. De Coronacrisis gooit weliswaar roet in het eten, maar er blijft nog heel wat over om te bezoeken en te beleven. Huizen heeft natuurlijk diverse, goed geoutilleerde (sport)havens voor passanten. Met een grote supermarkt op loopafstand. En als de Coronacrisis het toestaat, worden aan het strand langs de Zomerkade Beach-activiteiten georganiseerd en in het najaar het Oldtimerfestival en de jaarlijkse Huizerdag. Huizen ligt tussen heide en bossen waar het voortreffelijk wandelen en fietsen is. Een genot voor de natuurliefhebber en Coronaproof.

_BT Clear