De mooiste recreatiegebieden bij jou om de hoek

Noord-Holland heeft prachtige recreatiegebieden met veel mogelijkheden. Ga lekker naar buiten, in de groene omgeving dicht bij huis! Benieuwd naar wat je daar allemaal kunt doen? Hieronder vind je tips voor een heerlijk dagje uit. Tot ziens op de fiets, surfplank, skeelers of waar je ook voor kiest.

Twiske-Waterland

Amsterdam-Noord is de poort naar Twiske-Waterland. Steek het IJ over en ontsnap even aan de hectiek van de stad. Geniet van het groen in recreatiegebied Het Twiske. Je kunt er wandelen en fietsen maar ook heerlijk ontspannen aan of op het water van de Stootersplas. Of bezoek Waterland, met zijn pittoreske dorpen, kleine slootjes en dijken die zich kronkelend een weg banen door eeuwenoud polderlandschap. Of je nu liever wandelt, fietst of vaart: Twiske-Waterland wemelt van de recreatieve mogelijkheden en routes die het ontdekken waard zijn.

Enthousiast geworden over al het moois wat Noord-Holland te bieden heeft? Ga voor nog meer informatie en tips naar www.recreatienoordholland.nl.

Spaarnwoude

In Spaarnwoude kun je ongelofelijk veel doen. Groot: een overdekte ski-piste en een outdoor-klimmuur. Klein: de modelspoorbaan en de geurtuin bij Informatieboerderij Zorgvrij. Verder is er ontzettend veel groen. Dit maakt het een fijne omgeving om te fietsen, skeeleren en wandelen. Daarnaast zijn er verschillende zwemlocaties voor een heerlijk dagje aan het water. En een Avonturenspeelplaats waar kinderen zich ongestoord kunnen uitleven.

Groengebied-Amstelland

Groengebied Amstelland bestaat uit een lint van waterrijke groengebieden van Amsterdam tot Diemen. Je vindt er onder andere de Gaasperplas, Ouderkerkerplas, Diemerpolder en De Hoge Dijk. Het zijn bekende plekken waar menig Amsterdammer graag zijn vrije tijd doorbrengt. Lekker ontspannen aan het water, met op de achtergrond steeds de indrukwekkende skyline van Amsterdam.

Geestmerambacht

Vanuit Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk ben je er zo. Zowel Geestmer-ambacht als Park van Luna bieden veel mogelijkheden voor waterrecreatie. Zoek je wat anders? Rond de grote recreatieplas Zomerdel en ook in het Huygendijkbos (Park van Luna) kun je eindeloos wandelen, skeeleren en fietsen. De mountainbikeroute van Geestmerambacht is bovendien razend populair.

Alkmaarder- en Uitgeestermeer

T ussen Alkmaar, het Noordzeekanaal en Zaanstad kun je uitstekend recreëren. Recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer biedt een scala aan watersportmogelijkheden, agrarische bedrijvigheid en cultureel erfgoed zoals forten en molens. De wandel- en fietsroutes leiden je over slingerende dijken en langs polders. Bovendien kunnen spoorzoekers zich ´s zomers uitleven in het maïsdoolhof in De Buitenlanden.

_BT Clear