Gooi & Vecht Ontdek het goede leven

_BT Clear

De vele pittoreske vestingsteden, forten en oude kastelen – zoals het Muiderslot in Muiden en Kasteel-museum Sypesteyn in Loosdrecht – zijn kenmerkend voor de Gooi en Vechtstreek. Ze bieden een glimp van het middeleeuwse leven en zijn zelfs UNESCO werelderfgoed.

Voor waterliefhebbers heeft Gooi & Vecht ontzettend veel te bieden, met onder meer watersportwalhalla de Loosdrechtse Plassen en de vele natuurlijke zwemplekken in de regio, zoals in Huizen en Muiderberg. Van zeilboot en sloep, tot kano en SUPboard: stuk voor stuk perfecte opties om de omgeving vanaf het water te verkennen. Ook leent Gooi & Vecht – de “Castles and Gardens region” – zich uitstekend voor mooie fiets- en wandeltochten, door bos- en heidegebied in het Goois Natuurreservaat en langs de prachtige buitenplaatsen in ’s-Graveland en langs de rivier de Vecht. En dat alles in de buitenlucht, dus ook erg goed toeven met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Kijk voor inspiratie op vvvgooivecht.nl.

Genieten op het water doe je in Gooi & Vecht

Kijk voor activiteiten, evenementen, nieuws en inspiratie op vvvgooivecht.nl

_BT Clear

Haarlem Culturele hotspot

EEN VAKANTIE IN NOORD-HOLLAND IS NIET COMPLEET ZONDER EEN BEZOEK AAN DE HOOFDSTAD HAARLEM! WANT WAT IS ER FIJNER DAN GENIETEN IN DEZE EEUWENOUDE STAD, DIE DE PERFECTE MIX VAN CULTUUR, GASTRONOMIE, WINKELEN EN LIGGING TE BIEDEN HEEFT?

Haarlem, wat ben je mooi. Van iconische musea en unieke winkels, tot serene parken en gezellige terrassen langs 't Spaarne… Een perfecte mix om dagenlang zoet te zijn. Je kunt hier verdwalen in verscholen hofjes, op de fiets prachtige natuur rondom Haarlem ontdekken, een ontspannen boottocht maken of neerstrijken op één van de vele terrasjes die Haarlem rijk is. Ook winkelend kun je hier je hart ophalen: van unieke boetieks in de Gouden Straatjes tot de bekende ketens in de Grote Houtstraat, voor ieder wat wils. De liefhebber kan in Haarlem tevens naar hartelust culinaire hoogstandjes proeven bij diverse restaurants maar ook voor borrelen en shared dining is het aanbod groot en veelzijdig. Blijf je in Haarlem slapen? Start je dag dan eens met een koffietentjes tour (want teveel leuks om te kiezen)! Uitgekeken raken is hier een ware uitdaging en dan is er altijd nog, op steenwerp afstand, de zee...


Kijk voor activiteiten, evenementen en inspiratie op www.visithaarlem.com.
_BT Clear