recreatie noord-holland


Welkom in het unieke Van Blanckendaell Park!

_BT Clear

Nergens anders vind je een Savanne naast een speeltuin, flamingo’s bij een molen en apen spelend bij een Museum. Met de oer-Hollandse molen als herkenbaar middelpunt, reis je over alle delen van de wereld.

Zo ontmoet je meer dan 100 soorten dieren. In de Savanne kan je giraffen, zebra’s, struisvogels en bavianen van dichtbij bekijken. Even verderop halen andere apen capriolen uit. Wandel over de brede paden langs Flamingo’s, Lama’s, Kamelen en Kangoeroes. Kom genieten van de vrolijke Prairiehonden, Otters en Stokstaartjes. Natuurlijk ontbreken boerderijdieren zoals ezels, geiten en varkens niet.

Laat de kinderen ravotten in de speeltuinen of meerijden met het treintje. Relax in het gezellige Cafetaria met een hapje en een drankje. Pal naast het prachtige Museum Historisch Harenkarspel, waar je herinneringen kan ophalen of kan zien hoe het er vroeger aan toe ging.

Kijk voor openingstijden en overige informatie op: www.blanckendaellpark.nl

_BT Clear

De Spannendste Tijdreis met Stoomtram en Boot!

De locomotief fluit en de stoker gooit kolen op het vuur! Klaar voor vertrek? Een avontuurlijke reis door een andere tijd begint… Geniet van het avontuur in de Historische Driehoek tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen.

_BT Clear

Reis mee

Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik en v.v. rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Medemblik en Enkhuizen en v.v. vaart het museumschip Friesland over het IJsselmeer.

Maak een dagtocht door deze Historische Driehoek en bezoek het museumterrein in Hoorn! Op het sfeervolle tramstation ga je 100 jaar terug in de tijd. Neem een kijkje in tentoonstelling De Tijdlijn, het seinhuis en de werkplaats. In het Bello Atelier wordt de Tram voor Bello gerestaureerd. Ook worden er speciale ritten en evenementen georganiseerd. Tijdens de speurtocht Stoomsafari kunnen jong en oud onderweg alles beleven rond het vervoer met stoomtram en boot.

_BT Clear