recreatie noord-holland


_BT Clear

Op Texel is het feest en u bent uitgenodigd!

Heeft u zin in een feestje? In de zomer vinden op Texel veel gezellige festivals en evenementen plaats. Wat dacht u van een strandfeest?

Leef u uit op het strand bij Paal 17 tijdens het dance event SunBeats op 13 juli, of kom lekker smullen op het Beach Food Festival (26-28 juli). Ook in de dorpen is veel te beleven, zoals bij het relaxte popfestival Sompop in De Waal op 6 juli en het swingende Sea & Streetfestival in badplaats De Koog op 30 en 31 augustus. Wie van lekker eten houdt, mag het HavenVIStijn in Oudeschild op 10 augustus en vooral Texel Culinair, van 13 tot en met 15 september in De Koog, niet missen!

Een compleet overzicht van alle activiteiten en evenementen vindt u op www.texel.net/agenda.

Zin in rust en ruimte?

Ook in de zomermaanden kunt u daarvan genieten op het 30 km lange strand en in de vele natuurgebieden van Texel!

BeachFood Festival Foto: Liselotte Schoo

VVV Texel Emmalaan 66  1791 AV Den Burg Tel. 0222-314741

_BT Clear

Beleef IJmuiden Rauw aan Zee!

_BT Clear

Op het avontuurlijke, brede, ruime strand is voor iedereen wat te doen. Eet een verse vis in een van de strandpaviljoens of visrestaurants, met zicht op de buitelende wind- en watersporters, en de enorme schepen daarachter aan de horizon.  Fiets, of wandel letterlijk de zee in op een van de twee  pieren die kilometers de  zee insteken. Kinderen kunnen zich actief uitleven bij het trampolinecentrum.

De havens van IJmuiden zijn een spannend decor door het enorme sluizencomplex en de vele  vissersboten, jachten en schepen. Het is een plek om uw ogen uit te kijken en te zien, te proeven en te ervaren wat IJmuiden bijzonder maakt. De kades, kranen, de schepen. Alles is gemaakt om de vis aan land te brengen, of om het ijzer uit het erts te winnen.  Vis en Staal zijn in het beeld van IJmuiden onontkoombaar.  Beleef het ontstaan van de haven in het Zee- en Havenmuseum, of vang uw eigen vis op zee. IJmuiden is  een plek van rauwe schoonheid.  IJmuiden is Rauw aan Zee!

Ervaar het actieve en historische achterland van IJmuiden. Ga op zoek naar de historische geheimen van de landgoederen en bunkers. Of ontdek een van de vele stoere buitensporten die u kunt doen in het recreatiegebied Spaarnwoude.

Nieuwsgierig geworden?

Kijk voor meer informatie op www.ijmuidenaanzee.nl

_BT Clear