recreatie noord-holland


Foto: DigiDaan

Vier de zomer bij NEMO!

_BT Clear

NEMO Science Museum daagt iedereen, van jong tot oud, uit om te ontdekken hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn. Op vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops ervaar je hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. Niet door te kijken, maar juist door zelf te doen. En in de zomer is NEMO éxtra leuk!

NEMO Zomerdak

Na je museumbezoek kun je nog genieten op het dak van NEMO; het grootste dakterras van Amsterdam. Het gratis toegankelijke dakplein is de hele zomer tot 21.00 uur open, met iedere donderdag live muziek en een bierproeverij.

Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het fantastische uitzicht over Amsterdam. Tijdens warme zomerdagen geven de fonteinen en de watercascade verkoeling. In het museumrestaurant op het dak kun je bovendien gratis de fototentoonstelling Fietsstad Amsterdam bekijken.

NEMO Science Museum, Oosterdok 2, Amsterdam www.nemosciencemuseum.nl/zomerdak

_BT Clear

_BT Clear

Den Helder, een robuuste vesting met een even onuitwisbare als onbetwiste  maritieme historie.

Puur, stoer, robuust, misschien zelfs een tikkeltje rauw. Dat is Den Helder. Als poort van Holland biedt het toegang tot een grote verscheidenheid aan verborgen parels.

Maar ook om te recreëren, te ontspannen en te genieten van de natuur, het cultureel hist orisch erfgoed en de gezellige horeca bent u in Den Helder op de juiste plek. Bezoek bijvoorbeeld de verschillende musea zoals het Marinemuseum, Reddingmuseum, de Nollen en Fort Kijkduin. Beleef de stad vanaf het water tijdens een vaartocht met gids langs langs de Stelling Den Helder en zie de verschillende forten en bunkers die Den Helder rijk is. Of wandel door de indrukwekkende Japanse tuin van de Hortus Overzee.

Bezoek de stranden van Den Helder, Huisduinen en Julianadorp

Den Helder heeft een prachtig breed strand dat zich uitstrekt over ruim 7 kilometer, van Huisduinen tot en met Julianadorp aan Zee. Voor een dagje strand kun je terecht op een van de 7 strandslagen, elke strandslag heeft een eigen karakter.

Bij alle stranden van Den Helder en Julianadorp kan gratis geparkeerd worden.

Kortom, doe een dagje ‘Den Helder’. Stad aan zee, met de schoonste lucht en heel vaak de meeste zonuren.

Voor meer informatie over alle bezienswaardigheden, evenemen ten en activiteiten in Den Helder verwijzen wij u naar www.denhelder.online

_BT Clear