recreatie noord-holland


_BT Clear

Beleef de Gouden Eeuw op de fiets

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed, een van de beroemdste kunstschilders uit de Gouden Eeuw. In dit jaar wordt in het hele land uitgebreid bij Rembrandt en de Gouden Eeuw stilgestaan.

Het fietsroutenetwerk in Noord-Kenne merland en Westfriesland met het knooppuntensysteem biedt alle vrijheid de grandeur uit deze roemrijke periode zelf te ervaren. Stel een route samen tussen de oude binnenstad van Alkmaar en de V.O.C.-steden Hoorn en Enkhuizen. Maar ook de oudste stad van Westfriesland, Medemblik, is de moeite meer dan waard.

Westfriese Waterweken

Of fiets langs in de maanden juli en augustus, dan is het tijd voor feest op en aan het water! De Westfriese gemeenten pakken uit met allerlei leuke activiteiten rond het water, van Drakenbootraces tot een culinaire markt. Westfriesland viert zijn water!

Meer informatie over het fietsroutenetwerk in Westfriesland vindt u op de website van het Recreatieschap Westfriesland: recreatieschapwestfriesland.nl

Meer inspiratie vindt u ook op hollandbovenamsterdam.com. Actief bezig zijn is leuk en ervan genieten is nog fijner.

_BT Clear

_BT Clear

Kunstenaar herman de vries in Stedelijk Museum Alkmaar

Internationaal gevierd kunstenaar herman de vries (om hiërarchieën te vermijden gebruikt hij geen hoofdletters, ook niet in zijn naam), die Nederland vertegenwoordigde op de Biënnale van Venetië (2015), werd in 1931 in Alkmaar geboren en werkt sinds de jaren vijftig aan een volstrekt eigen, poëtisch oeuvre waarin de natuur een centrale rol speelt. Voor Stedelijk Museum Alkmaar vormde dit aanleiding om herman de vries de opdracht te geven een kunstwerk te maken waarbij hij terugkeert naar zijn geboortegrond, met daarbij een tentoonstelling over zijn werk.

In opdracht van Stedelijk Museum Alkmaar hebben scholieren van eenentwintig klassen van basisscholen uit Noord-Holland aarde verzameld voor herman de vries, om zijn iconische aarduitwrijvingen - letterlijk: aarde uitgewreven op papier - te maken. Dit deden zij op door de vries geselecteerde plekken, met bijzondere bodemsoorten en plaatsen waar hij bijzondere herinneringen aan heeft.

Met het participatieproject draagt herman de vries aandacht voor de natuur en voor de omgeving over aan een nieuwe generatie. Daarmee is de cirkel rond.

Stedelijk Museum Alkmaar
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
www.stedelijkmuseumalkmaar.nl

Voor jullie voeten
herman de vries
1 juni-1 september 2019

_BT Clear