recreatie noord-holland


_BT Clear

Eindeloos genieten
in Laag Holland

Ontdek, beleef en geniet!

Het schilderachtige beeld wat veel buitenlanders van Nederland hebben, bestaat echt. Op slechts een steenworp afstand van Amsterdam. Want of je nou op zoek bent naar het oer-Hollands landschap, trek hebt in een verse hap of het roemruchte verleden wilt ontdekken waarin land en water streden om voorrang: hier vind je het!

Geniet van pittoreske vissersdorpjes als Marken, Edam en Volendam en verdrink in eindeloze vergezichten waarin de contouren van ijle kerktorens en molens zich aftekenen.

Door de Beemster met een Twizy!

Op een unieke manier de Beemster te ontdekken? Ga op pad met de Beemster Twizy en ervaar het Werelderfgoed als nooit tevoren! Deze superstoere én 100% elektrische autootjes mogen écht gezien worden. Gehuld in het ‘Beemstergroen’ verrijken zij sinds begin april het straatbeeld van de Beemster. Huur een Twizy voor een ochtend, middag of hele dag. De verschillende tours brengen je langs historie, erfgoed, polders, forten, molens, koeien en kaas. Hollands glorie!

Tip!

Kijk ook eens op www.laagholland.com voor meer leuke tips in Laag Holland.

Foto: Floor van der Vlist

Foto: Mike Bink

Van historisch naar
neo Zaans

Van het Zaandam zoals het er begin 18e eeuw uitzag tot de hedendaagse interpretaties van de traditionele Zaanse bouwstijl: het centrum van Zaandam neemt je op verrassende wijze mee door de eeuwen heen.

Dus hou je van winkelen én van mooie, histor ische verhalen, dan ben je in Stadshart Zaandam helemaal op je plek. De metamorfose van het centrum is één van de meest spraakmakende van de afgelopen jaren. De neo-Zaanse architectuur die hier haar stempel heeft gedrukt, is wereldberoemd en geeft zonder twijfel extra elan aan je dagje winkelen.

Uitstapje naar vroeger

Eenmaal in de winkelstraat maak je moeiteloos een uitstapje naar vroegere tijden. Bijvoorbeeld door een bezoek aan het Czaar Peterhuisje. Dit houten huisje was het logeeradres van Tsaar Peter de Grote die hier eind 17e eeuw het vak van scheepstimmerman kwam leren.
Benieuwd hoe het huisje er eeuwen terug bij stond en hoe het centrum er toen uitzag? Download de gratis app ‘Zaandam anno 1725’. Via je telefoon of tablet krijg je een fantastisch beeld van hoe dit deel van de stad er destijds uit moet hebben gezien.
 
Wil je nog meer cultuur dan kun je verderop langs de Zaan naar het gratis toegankelijke MonetAtelier. Hier vind je replica’s van alle 25 Zaanse schilderijen van de Franse impressionist Claude Monet. De doeken laten je het Zaandam van begin 19e eeuw zien door de ogen van deze beroemde schilder.
 
Meer informatie: www.zaans.nl.

_BT Clear