recreatie noord-holland


Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Nieuwste strand van Nederland biedt volop mogelijkheden

_BT Clear

Ken je het nieuwste stukje Nederland al? Dat vind je tussen Camperduin en Petten. Dit nieuwe strand en duingebied, de Hondsbossche Duinen, is ontstaan door de versterking van de kust met zand uit zee. De kust is hier veilig èn mooi geworden en biedt volop mogelijkheden voor een dagje uit. Zonnen, vliegeren en spelen op het prachtige brede strand, fietsen en wandelen op de nieuwe paden en van het uitzicht genieten vanaf het nieuwe panoramaduin.

Voor jong en oud

Direct naast het strand vind je het Informatiecentrum Kust. In de vernieuwde tentoonstelling Zand tegen Zee lees, hoor en zie je alles over de kustversterking. Een bezoek is ook voor de kinderen leuk: ze kunnen een speurtocht doen, dieren spotten, het zeepbel- en het overstromingsspel spelen.

Fietsroute

Vanaf het informatiecentrum start een (GPS) fietsroute die je onderweg van alles vertelt over het oude en nieuwe land. De route is gratis verkrijgbaar.

Leuke activiteiten

In het informatiecentrum zijn regelmatig extra gratis activiteiten. Informatie vind je op hhnk.nl/zandtegenzee.

Graag tot ziens voor een gratis bezoek op Strandweg 4 in Petten.
We zijn open van 2 april tot 1 november van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren is gratis.

_BT Clear

Fort K’IJK: cultuur en natuur onder één dak

_BT Clear

Fort K’IJK is een belevingscentrum over de natuur en het landschap van de Stelling van Amsterdam. Ooit werd het fort gebouwd als deel van de Stelling van Amsterdam, een verdedigingslinie die begin twintigste eeuw de stad moest beschermen. In 2017 werd Fort Krommeniedijk omgedoopt tot FORT K’IJK een gebouw met zorgwoningen, belevingscentrum en een theeschenkerij.

Ontdek de spannende geschiedenis met de audiotour!

‘Kijken wordt zien’ met de audiotour in het fort. Hoe werd een fort gebouwd en geheim gehouden? Ervaar de inundatie en leer alles over het natuurrijke landschap van dit UNESCO Werelderfgoed gebied. Volg de lichtlijn in het fort en neem zelf deel in dit verhaal! Kijk voor openingstijden en activiteiten op www.fortkijk.nl

Fietsenroute langs de vier forten van Landschap Noord-Holland
U kunt heerlijk fietsen door het groen langs de forten en over de liniedijken. Landschap Noord-Holland ontwikkelde een fietsroute van 25 kilometer langs de vier forten van de Stelling van Amsterdam. Startpunt is FORT K’IJK.

Download de fietsroute op: www.landschapnoordholland.nl/fietsrouteforten

Foto: Mike Bink

_BT Clear