recreatie noord-holland


Enkhuizen, de leukste stad aan het IJsselmeer!

_BT Clear

Wandel langs de sfeervolle monumenten en grachtjes, bewonder de schepen in de havens of kom tot rust tussen de eeuwenoude bomen die de vestingwal flankeren. Overal in Enkhuizen proef je nog de sfeer van de Gouden Eeuw. En Enkhuizen heeft nog veel meer te bieden:

  • Sprookjeswonderland
  • Zuiderzeemuseum (binnen- en buitenmuseum)
  • Historische Driehoek Museumstoomtram
  • 4 verschillende veerdiensten, waaronder een zeilende!
  • Een verrassend winkelaanbod in de historische binnenstad
  • Sow to Grow, a Plant Science Experience
  • Flessenscheepjesmuseum
  • Talloze leuke evenementen, zoals de Westfriese Waterweken, stadswandelingen met een gids, Dijkmarkten en zomeravondconcerten.

Gouden Eeuw

Het hele jaar door kun je in Enkhuizen activiteiten rond het thema Gouden Eeuw verwachten. Zo komt in de Westerkerk een bijzondere expositie en zijn in de oude stadsgevangenis kaarten te bezichtigen van Frederick de Wit (circa 1630-1706), één van de beroemdste cartografen van zijn tijd. VVV Enkhuizen e.o. geeft een speciale Stadswandeling uit en ook de Enkhuizer horeca en middenstand haken in op het jaar van de Gouden Eeuw.

Om je op weg te helpen kun je bij de VVV een plattegrond en iconen­boekje halen. Of download de gratis app Golden Age Tour in de Appstores of www.enkhuizenboeit.nl.

Tip!

Op www.enkhuizenboeit.nl kun je alvast een voorproefje nemen op de verrassingen van Enkhuizen. Of haal bij de VVV het gratis magazine Enkhuizen Boeit; boordevol leuke tips, adressen en ideeën.

_BT Clear

Zandvoort, beachforevents

_BT Clear

Met een schoon, uitgestrekt strand van ruim 9 kilometer lang en het ene na het andere leuke evenement, is Zandvoort aan Zee je ideale bestemming dit seizoen.

Het is zomer, de perfecte tijd om een beetje te staren over zee terwijl je een drankje drinkt bij e en van de vele strandpaviljoens. Als het te warm is, duik je de zee in. Koude dag? In Zandvoort vind je alle rust en ruimte om lekker te wandelen of een fietstocht te maken: langs de kust of door de duinen.

De evenementenagenda is ook dit seizoen weer goed gevuld. In het weekend van 5, 6 en 7 juli vindt het British Festival: in a great British tradition plaats in Zandvoort. Een weekend vol met allerlei soorten Britse activiteiten waarbij het dorp, strand en circuit in Britse sferen worden gehuld. Vintage racewagens, hondenrennen, fish and chips en lots more.

Vanaf 8 juli kun je komen kijken hoe internationale kunstenaars zand veranderen in kunst tijdens het Europees Kampioenschap Zandsculpturen. Het thema is ‘75 jaar vrijheid’, de sculpturen zijn tot november te bewonderen.

We sluiten de zomer af met de Historic Grand Prix van 6 tot 8 september: klassieke Formule 1-auto’s op het circuit en natuurlijk, op zaterdag, de Grand Prix Parade door het centrum.

We zien je in Zandvoort deze zomer!

_BT Clear