In de gemeente Vijfheerenlanden

_BT Clear

Hypotheek voor ouderen makkelijker

Ben je met pensioen of zit je maximaal 10 jaar voor je AOW? En wil je een ander huis kopen (dus verhuizen naar een volgend koophuis) of je hypotheek oversluiten? Dan gelden er ruimere hypotheekregels.

Ruimere regels voor hypotheek senioren

Dankzij onze ruimere hypotheekregels kunnen we specifieker naar je totale situatie kijken. We mogen nu bijvoorbeeld uitgaan van je maandlasten. Dan moet je die wel voor langere tijd kunnen betalen. Kun je de werkelijke lasten betalen? Dan kun je misschien wel dat huis kopen dat eerder onbereikbaar was. Of je hypotheek oversluiten voor het einde van de rentevaste periode, omdat je wilt profiteren van de huidige lage hypotheekrente. Of om je overwaarde te gebruiken om je huis toekomstbestendig te maken, te verduurzamen of je kind te helpen een huis te kopen. De regel geldt zowel voor huizen met als zonder NHG. Bij NHG zijn de voorwaarden wel anders. Omdat je dankzij het vangnet van NHG minder financieel risico loopt.

Dus: al met pensioen of over 10 jaar AOW?

Ben je al met pensioen of zit je maximaal 10 jaar voor je AOW? En voldoe je aan onderstaande voorwaarden? Dan is er misschien ook voor jou meer mogelijk

  • Je hebt nu een hypotheek
  • Je bent al met pensioen of je krijgt over maximaal 10 jaar AOW.
  • Je wilt je rente voor langere tijd vastzetten.

Wil je weten wat deze ruimere regelingen voor jou betekenen? Kom gerust naar een van onze winkels voor een vrijblijvend gesprek of bel 030 – 633 30 00 voor een afspraak. SNS Culemborg, Boerenstraat 1b SNS Leerdam, Kerkstraat 10a www.snsbank.nl

Echt luisteren maakt het verschil

 Marisca Bikker, vrijwilliger
© Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Meer informatie? Neem contact op met Emma Splinter, 06 8201 1283, [email protected]. Of kijk op www.humanitas.nl/programmas/home-start.

Marisca Bikker (42) is nu ruim drie jaar vrijwilliger bij Home-Start van Humanitas. Via het project ondersteunt ze gezinnen die een steuntje kunnen gebruiken.

“Toen de jongste van mijn kinderen naar school ging, wilde ik graag iets gaan doen met de tijd die daardoor vrij kwam. Ik ging op gesprek, volgde een training en werd gekoppeld aan het eerste gezin. Daar heb ik vooral veel geluisterd, onbevooroordeeld. In eerste instantie dacht ik: wat draag ik daar nou mee bij? Maar alleen met je oren kan je al heel veel betekenen.

De gezinnen waar we ingezet worden, met kinderen tot 18 jaar, hebben vaak geen of een heel klein sociaal vangnet. Er wonen weinig familie en vrienden in de buurt. Ouders kunnen hun vragen daardoor niet kwijt en soms zijn dingen ook lastiger te delen met mensen die dichtbij staan. Ik mag naar hen luisteren en hen bijstaan waar nodig. Soms geef ik tips, bijvoorbeeld over hoe structuur aan te brengen, soms help ik iemand om over een drempel te stappen. Als moeder breng je jouw eigen ervaring mee.

Afscheid nemen is wel lastig, ik heb na afloop vaak nog een tijdje contact via de app. Het is voor mij ook heel waardevol contact. Ik leer veel, onder andere over andere culturen, creatiever koken met goedkopere producten, opvoeden op een andere manier. Ook besef ik me hoe ik het getroffen heb met mijn eigen thuissituatie. Hoe je opgroeit is heel bepalend voor hoe je later functioneert.”

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear