In de gemeente Vijfheerenlanden

_BT Clear

Vervoer en Activiteiten

Naast de individuele ondersteuning die Bindkracht VHL biedt op vele terreinen, bieden wij ook groepsgerichte activiteiten en dienstverlening aan. Uitgangspunt daarbij is ‘deelname aan de samenleving’ op allerlei manieren mogelijk te maken. 

Noorderberg en De Prenter

In Vianen worden activiteiten aangeboden gericht op ontmoeten, bewegen en ontwikkelen. Niet alleen de deelnemers hebben belang bij en plezier van de activiteiten. Ook voor de circa 40 vrijwilligers die betrokken zijn bij het organiseren ervan geldt dat ze hierdoor vitaal blijven en hun talenten kunnen inzetten.

Bindkracht VHL doet het beheer van wijkcentrum Noorderberg in Leerdam en maakt gebruik van De Prenter in Vianen. Hier worden allerlei activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld zogenaamde inloopmomenten, waar iedereen binnen kan lopen voor een kopje koffie en een praatje. Wil je in groepsverband iets doen? Je kunt bijvoorbeeld komen bewegen of kaarten. Ook zijn er bijeenkomsten voor speciale doelgroepen. Zoals stoelyoga, en rolstoeldansen.

Busvervoer Vianen

Ben je slecht ter been en wil je toch graag naar de markt of naar het tuincentrum? Of moet je naar een van de ziekenhuizen in de buurt? Dat kan allemaal met een van de bussen van Welzijn Vianen. Dit is ook mogelijk als je rolstoel gebonden bent.

Onze beide bussen rijden van deur tot deur vanuit Vianen en omgeving. Je kunt in- en uitstappen waar je wilt. Dit vervoer is bestemd voor alle inwoners van Vianen en omgeving voor wie het lastig is hun bestemming zelfstandig te bereiken.

Vrijwilligerspunt van BindkrachtVHL

Vrijwilligers zijn en blijven van groot belang en onschatbare waarde voor Vijfheerenlanden. Zij verzetten op allerlei terreinen veel werk dat anders niet gedaan zou worden. Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten: bij een sportclub, de voedselbank of een project als de Lekprikkers of als maatje voor een ander. Om samen koffie te drinken, samen te wandelen, een klus in huis of vervoer. Dat kan wekelijks of af en toe. Kort of langdurig, eenmalig of terugkerend. Het levert voldoening op voor jezelf én voor de mensen die je helpt. Helpen maakt je happy!

Welk vrijwilligerswerk past bij mij?

Op de website VHLvoorelkaar.nl vind je alle vraag naar en aanbod van vrijwilligerswerk in onze gemeente. Voor iedereen die zijn talent wil inzetten om een ander te helpen en voor iedereen die hulp kan gebruiken. Ook is dit de plek voor organisaties, stichtingen en verenigingen die op zoek zijn naar vrijwilligers. Voor vrijwilligers (en andere inwoners) is er ook een interessant cursusaanbod om je te ondersteunen bij het mooie vrijwillige werk dat je doet.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je vraag of aanbod op VHLvoorelkaar.nl? Zou je wel eens met iemand van gedachten willen wisselen welk vrijwilligerswerk het beste bij je past of zoek je ondersteuning? Neem dan contact op met het vrijwilligerspunt door een mail te sturen aan [email protected] of bel naar 0345 - 63 73 63.

Nellie doet als vrijwilliger klussen bij mensen thuis. “Toen de kinderen wat ouder werden, kreeg ik wat tijd voor nuttige dingen. Ik wilde niet thuis op de bank gaan zitten. Ik wilde af en toe iets doen. Mijn passie ligt bij klussen en als je thuis klaar bent en de familie heeft je niet meer nodig, kan je natuurlijk ook iets voor een ander betekenen. Ik ben niet zo van de structurele verplichtingen. Met klusjes voor mensen is het mooi afgebakend. Dan ga ik er twee of drie keer naar toe en is het af. Dat vind ik heel prettig. Meestal zijn het mensen die het zelf niet kunnen of er niet meer toe in staat zijn. Zo heb ik een gang bij een meneer opgeknapt. Hij had zelf al netjes geschuurd. Ik heb toen verf voor hem gekocht en alles geschilderd. Ook heb ik bij een mevrouw de muren gesausd. Zij woonde er nog niet zo lang en zat nog met de kleuren van de vorige bewoner. De muren waren ook niet echt mooi, met allemaal strepen. Dan knap je dat op. Waar ik kom is nood en mensen worden blij als ik langskom: dus ik ook!”

Nellie

“Mensen worden blij als ik langskom. Dus ik ook.”
_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear