_BT Clear

Uw kind in de puberteit

De puberteit is een periode waarin kinderen zich ontwikkelen tot volwassenen. Het is een periode met veel veranderingen, zowel op psychisch als op lichamelijk gebied. Veel ouders vinden het opvoeden van een kind in de puberteit vaak anders en lastiger dan voorgaande fases. Op deze pagina vindt u een aantal waardevolle organisaties en activiteiten voor pubers in de gemeente Losser. De organisaties kunt u vrijblijvend en makkelijk opzoeken bij vragen over uw puberende kind.

Wilt u eens in gesprek met een expert?

Zoals een consulent van de gemeente, een jeugdarts, een schoolmaatschappelijk werker of de mentor van school. Zij kunnen u bij allerlei vragen helpen. Weet u niet goed wie van onderstaande experts u het best voor uw vraag kunt benaderen? Bel dan één van onderstaande experts en wij brengen u in verbinding met de juiste hulp.

Heeft u vragen over het gedrag van uw puber of opvoedingsvragen rondom de puberteit? De consulenten van het toegangsteam wijz van de gemeente Losser staan u graag te woord. De consulent biedt u een luisterend oor en denkt met u mee.

Heeft u gezondheid gerelateerde vragen over uw puber of hiermee samenhangende opvoedingsvraagstukken? Bij iedere basis- en middelbare school is een JGZ-team van de GGD betrokken. Een JGZ-team bestaat uit een jeugdarts of verpleegkundig specialist, een jeugdverpleegkundige en een doktersassistente.

Jaarlijks zijn er meerdere contactmomenten tussen school en het JGZ- team. Ouders of jongeren kunnen bij vragen ook zelf contact opnemen met het JGZ-team. Dit kan door te bellen naar (053) 487 6670 of via www.ggdtwente.nl. Speciaal voor jongeren is er een anonieme chatfunctie beschikbaar via www.jouwggd.nl.

Heeft u een vraag die gaat over de schoolprestaties van uw kind of hoe goed het met hem/haar gaat op school in combinatie met thuis?
- Aan iedere basisschool in Losser is een schoolmaatschappelijk werker gekoppeld. De schoolmaatschappelijk werker is op alle scholen fysiek aanwezig.
- Op de middelbare scholen van het Twents Carmel College kunt u contact opnemen met de mentor of de schoolmaatschappelijk werker vanuit Wijkracht.
- Daarnaast kunt u direct terecht bij de het ondersteuningsteam dat op de eigen locatie binnen school aanwezig is.

Activiteiten speciaal voor pubers in onze gemeente

Hier kunnen pubers met elkaar in gesprek gaan en steun, hulp en ondersteuning vinden.

Stichting Fundament biedt veel activiteiten aan voor kinderen in deze leeftijd (zie www.fundamentlosser.nl). Hieronder een opsomming van mogelijk interessante activiteiten. Voor meer informatie of aanmelden voor een van onderstaande activiteiten kunt u contact opnemen met Stichting Fundament via: [email protected] of via telefoonnummer 053-5369400.

• ‘De overstap’ voor kinderen uit groep 8:

In acht bijeenkomsten worden jongeren voorbereid op de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. We gaan op een positieve, actieve en creatieve manier aan de slag met thema’s als verandering van school, veranderingen in de puberteit, groepsdruk, zelfvertrouwen, gamen en sociale media.

• Spreekuren voor jongeren:

Elke donderdag van 12.30-14.00 uur (behalve in de schoolvakanties) zijn jongerenwerkers aanwezig bij het Twents Carmel College Losser om jongeren een luisterend oor te bieden. De gesprekken zijn laagdrempelig en anoniem.

• Girls’ Talk:

Het doel van Girls’ Talk is het verbeteren van de seksuele gezondheid en gezond seksueel gedrag van meiden. We gaan onder andere in gesprek over voorbehoedsmiddelen en hoe ze controle hebben over seksuele situaties. Maar we spreken ook over voorgevallen (negatieve) incidenten. Zoals bijvoorbeeld sexting.

• Join Us:

Om de week is er op woensdag van 18.30 uur tot 21.00 uur een gezellige avond voor jongeren tussen 12-25 jaar bij ’t Lossers Hoes, Raadhuisplein 1, Losser. Zie: join-us.nu voor meer informatie.

• Individuele coaching door een jongerenwerker:

De jongerenwerkers kunnen een tijdje (laagdrempelig) meekijken met een jongere als het mis dreigt te gaan.

Ook Humanitas biedt een interessante mogelijkheid vanuit Humanitas Match.

• Jongerenmaatjes

De Humanitas jongerenmaatjes vanuit Humanitas Match bieden pubers vriendschap en steun bij lastige situaties thuis of op school. Het jongerenmaatje trekt een jaar lang met de jongere op. Voor meer informatie of aanmelden kunt u bellen naar 074 243 7733 of mailen naar [email protected].

_BT Clear
_BT Clear