“Het Servicebedrijf Losser is een leerbedrijf waar we werken naar eigen kennen en kunnen” 

_BT Clear

Een veilige werkplek zonder werkdruk en hoge verwachtingen, een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn; dat is het Servicebedrijf Losser. Naast de afdeling Groen zijn er tal van andere disciplines waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring kunnen opdoen of hun plezier in werk terugvinden.

In de basis kan iedereen bij het Servicebedrijf Losser aan de slag. Het bedrijf telt zo’n zeventig medewerkers, waaronder vakmensen in dienst van de gemeente Losser en een grote groep doelgroep-medewerkers. “We zetten in op mensen die een zetje nodig hebben”, zegt uitvoerder Bas Bolscher. “Dat kunnen mensen zijn uit de Participatiewet of mensen voor wie regulier werk teveel gevraagd is. Ook voor jongens en meiden van de Praktijkschool is het Servicebedrijf een mooie start. Vanuit hier kunnen ze eventueel doorstromen richting een regulier bedrijf. We bieden werkplekken waar mensen zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.”

Bij het Servicebedrijf denken mensen al gauw aan plantsoenonderhoud, maar het werk is veel breder dan dat. “Wij reinigen en onderhouden de openbare ruimte. Hieronder vallen onder andere openbaar groen, 

rioolgemalen, straatmeubilair, gladheids­bestrijding, openbare verlichting en afvalinzameling, maar we hebben ook schilders in dienst en een eigen werkplaats.”

Goede begeleiding en flexibiliteit zijn twee belangrijke voorwaarden. Er is nauw contact met de consulent van toegangsteam wijz en de voorwerkers zijn geschoold om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt goed te kunnen begeleiden. “We hebben te maken met veel verschillende mensen en met diverse problematiek. Het respect naar elkaar is heel hoog en iedereen werkt naar zijn kennen en kunnen”, zegt Bas. Hij is uitvoerder Groen, maar tot de komst van de jobcoach ook inhoudelijk betrokken bij de medewerkers. “Het maatschappelijke karakter van het Servicebedrijf is heel mooi. Hier krijg je de ruimte om je problemen op te lossen. Ook als dat betekent dat je regelmatig voor een afspraak weg moet. Hier kijken we echt naar wat je wèl kunt doen.”

Jezelf ontwikkelen en uiteindelijk doorstromen naar regulier werk is het doel van het Servicebedrijf Losser. Bas: “Hoe lang dat duurt, vinden we niet belangrijk. Het werk is bedoeld om je te oriënteren, om ervaring op te doen en wie wil kan zich hier verder ontwikkelen in de vorm van een cursus of studie. We zien dat tieners van het praktijkonderwijs soms tekortkomen om gelijk in het gewone arbeidsproces mee te draaien. Dat zij thuis komen te zitten wil je als ouder natuurlijk hoe dan ook voorkomen. Hier kunnen zij ervaring opdoen en de benodigde certificaten halen tot ze aantrekkelijk genoeg zijn voor reguliere werkgevers.”

De medewerkers van het Servicebedrijf Losser zijn blij dat ze hun handen uit de mouwen kunnen steken en weer actief deel kunnen nemen aan het arbeidsproces. “Hier voelen ze zich op hun gemak en worden ze in alle facetten ondersteund. Dat wordt als heel prettig ervaren, want iedereen wil zich uiteindelijk graag nuttig maken en deel uitmaken van de maatschappij.”

_BT Clear

Op zoek naar werk? De gemeente kan u helpen!

Inwoners en ondernemers met vragen over werk worden bij de gemeente Losser geholpen door accountmanager Manon Balk.

“Ik heb contact met ondernemers over het plaatsen van mensen op de arbeidsmarkt en ik adviseer hen over subsidies en regelgeving. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor inwoners die hulp kunnen gebruiken bij het vinden van werk. We gaan met de mensen in gesprek om hun wensen en mogelijkheden te bespreken. Met ons brede netwerk kunnen we hen vaak goed helpen en vraag en aanbod bij elkaar brengen. De gemeente Losser is betrokken bij het Werkplein Twente. Werkplein Twente ondersteunt ondernemers bij sociaal ondernemerschap en de aangesloten organisaties proberen gezamenlijk om mensen aan een passende baan te helpen. Dat kunnen mensen zijn met een WW-uitkering, bijstandsuitkering of een arbeidshandicap, maar we zijn er voor alle werkzoekenden. We kunnen hen concreet helpen door de competenties in kaart te brengen, een stukje ondersteuning te bieden in opleiding, maar ook door inwoners te begeleiden bij omscholing naar een kansrijk beroep.”

Bent u op zoek naar passend werk en kunt u daarbij hulp gebruiken?
Neem contact op met het toegangsteam wijz via het telefoonnummer (053) 537 7400.
Bereikbaar tussen 9.30 – 15.30 uur.

_BT Clear
_BT Clear