Fundament laat je stralen

Kom gezellig langs en voel je thuis! Beweeg op je eigen ritme in onze muziek- en danslessen. Onze bibliotheek is gevuld met verhalen waar je sprakeloos van wordt. Vind gezelligheid, lotgenoten of een duwtje in de goede richting bij onze sociaal werkers. Je vindt ons in het hart van Losser, Overdinkel, De Lutte, Glane en Beuningen.

Bij ons kun je terecht voor vragen over de overheid. We bieden hulp bij het invullen van formulieren en helpen je verder als je tablet en telefoon één groot raadsel voor je is. Op onze website vind je alle info over onze ondersteuningsmogelijkheden en aanbod aan cursussen. Zo ook over de cursus Digisterker waar je snel en eenvoudig leert hoe je DigiD moet gebruiken.

Informatiepunt
Digitale
Overheid

Formulieren
Informatie
Team

Taalpunt
Curus
Digisterker

_BT Clear

Fundament Jeugd Support

Onder de noemer Fundament Jeugd Support bieden we zinvolle, leuke en uitdagende vrije tijdsbesteding voor kinderen en jongeren in de gemeente Losser. Onze jongerencoaches proberen er te zijn voor alle jongeren en te ondersteunen bij allerlei soorten vragen.

Join Us

Join Us is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die het lastig vinden om met leeftijdsgenoten in contact te komen. Wij brengen jongeren door middel van bijeenkomsten bij elkaar en helpen ze om sociaal sterker te worden. Dit doen we door allerlei gezellige activiteiten, challenges en we geven veel tips & tricks. Jongeren bepalen en organiseren de activiteiten zelf. Denk hierbij aan gamen, films kijken, schilderen, bakken en ga zo maar door. Jongeren staan bij Join Us aan het roer en wij als begeleiders staan naast ze om ze te supporten.

Fundament Jeugd Support werkt nauw samen met de JMZ mantelzorgconsulent voor activiteiten, ondersteuning en lotgenotencontact voor jonge mantelzorgers.

Het mee laten praten en denken van jongeren heeft op verschillende manieren een plek binnen ons aanbod. Hierin trekken we op met partners en organiseren daarnaast ook af en toe een jeugdpanel. In dit kader is ook het project ‘’Make my day’’ ontstaan. Het is een samenwerking tussen de gemeente Losser, TCC Losser en Fundament Jeugd Support.

Jonge mantelzorgers is ook de doelgroep waarvoor leerlingen van TCC Losser in het kader van het project "Make my day" leuke activiteiten hebben bedacht.

Voor de naschoolse activiteiten van het TCC in Losser organiseren we regelmatig leuke activiteiten. Gezonde voeding, fitness, kickboksen, danslessen en vloggen zijn enkele voorbeelden hiervan. Daarnaast hebben jongerencoaches een spreekuur op de school.

Erkende hangplek

Ook op straat en met de daaruit ontstane sportactiviteiten onderhouden de jongerencoaches contact met groepen jongeren. Met de gemeente en andere partners zijn we bezig om samen met groepen jongeren erkende hangplekken te realiseren. Hierdoor hopen we dat jongeren elkaar op een prettige manier voor de omgeving en henzelf kunnen ontmoeten.

Al deze contacten met jongeren en ook doorverwijzigingen vanuit de afdeling WIJZ van de gemeente, zorgen ervoor dat de jongerencoaches regelmatig ook individuele jongeren een tijdje ondersteunen bij de vragen die ze tegenkomen. Wil je contact met de jongerencoaches? Kijk op onze website voor de gegevens.

Raadhuisplein 1
Postbus 4
7580 AA LOSSER
053 – 536 94 00
WWW.FUNDAMENTLOSSER.NL

Het team van Fundament Jeugd Support

_BT Clear