_BT Clear

Theo Holtmaat uit Losser over vrijwilligerswerk:

“Vrijwilligerswerk moet echt vanuit je hart komen”

Wat komt er allemaal bij vrijwilligerswerk kijken en waar moet je rekening mee houden? Theo Holtmaat, zelf al tientallen jaren vrijwilliger in allerlei functies, vertelt er meer over. Hij is onder andere vrijwilliger bij het Formulieren Informatie Team (FIT). En hij doet daarnaast op veel andere manieren vrijwilligerswerk.

Wat voor vrijwilligerswerk doet u allemaal?

Ik ben vrijwilliger bij het FIT. Met zes vrijwilligers bieden we hulp aan inwoners bij vragen over post, het invullen van formulieren en het aanvragen van voorzieningen bij de gemeente. Naast het FIT ben ik ook als vrijwilliger in allerlei functies actief in de schaatswereld. Ik ben trainer en sinds 2012 voorzitter van de IJsclub Losser en voorzitter van de baancommissie ijsbaan Twente.

Wat komt er allemaal kijken bij vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Je kan er best druk mee zijn. Als je dus vrijwilligerswerk gaat doen, sta er dan volledig achter. Hou er rekening mee dat er soms momenten zijn dat je niet kan of iets anders wilt doen. Dan ga ik bij mezelf na: wat is belangrijker en waarom heb ik ja gezegd? Het moet daarom echt vanuit je hart komen.

Natuurlijk krijg je er ook veel waardering voor terug. Mensen zijn altijd dankbaar als we ze vanuit het FIT helpen. We helpen ze op een laagdrempelige manier om (financiële) problemen te voorkomen. En dat geeft voldoening. Ik ben vaak ook wel even bezig om een en ander uit te zoeken. Maar dat vind ik ook leuk om te doen en je helpt mensen er echt mee. En dat is natuurlijk waar we het voor doen.

_BT Clear

Kosteloze training Kind In Echtscheiding Situatie (KIES)

Voor kinderen is het een ingrijpende gebeurtenis als ouders gaan scheiden. Of zij nu wel of niet goed uit elkaar gaan. Bij de KIES-trainingen leren kinderen tussen de 7 en 12 jaar zo goed mogelijk met de scheiding van hun ouders omgaan. Dit doen we zonder het groter te maken dan het is: ook voor kinderen waarvan de ouders op een goede manier uit elkaar gaan, biedt de training handige handvatten.

De training biedt kinderen én ouders handige handvatten

De training biedt kinderen handige handvatten om op de beste manier door de periode van de scheiding en daarna te komen. We gaan met verschillende thema’s aan de slag, zoals emoties, concentratie en leren, gedrag, familie en nieuwe partners. Dit doen we in verschillende (spel)vormen en activiteiten. Ook ouders krijgen de nodige informatie over de training en over de fases van verwerking van de scheiding. Dit doen we tijdens de ouderbijeenkomsten.

Aanmelden

Aanmelden voor de trainingen kan op school via schoolmaatschappelijk werk of via het toegangsteam wijz van de gemeente via het telefoonnummer (053) 537 7400. Bereikbaar tussen 9.30 - 15.30 uur.

Kijk voor meer informatie en de actuele trainingsdagen op www.losser.nl/kiestrainingen.

Vacaturebank vrijwilligers

U kunt als vrijwilliger veel betekenen voor de samenleving. Ook in Losser is een grote behoefte aan vrijwilligers. Wilt u zich inzetten als vrijwilliger? Neem eens een kijkje in de vacaturebank. Deze is er voor alle inwoners, verenigingen en organisaties in de gemeente Losser.

De vacaturebank is gevuld met hele diverse vacatures. Zit er iets voor u tussen?

  • Activiteitenbegeleider inloophuiskamer
    Het verzorgen van koffie en thee, een gezellig praatje maken met de ouderen en helpen bij de activiteiten.
    Woensdag 10.30 - 12.30 uur, Losser.
  • Klusjesman dag voorziening
    Eenvoudige klusjes op afroep, zoals het bladvrij maken van het terras of het ophalen van spullen.
    De Dorpsbleek in Losser.
  • Kantinemedewerker
    Bardienst draaien in de kantine van de voetbalvereniging.
    Voetbalvereniging AJc’96.
  • Maatje
    Verschillende inwoners uit de gemeente Losser zijn op zoek naar een maatje. Iemand die hen soms gezelschap houdt, samen wil wandelen, boodschappen doen, koffiedrinken of gewoon een praatje komt maken.

U kunt alle vacatures lezen op www.fundamentlosser.nl/vrijwilligers. Weet u niet zo goed welk vrijwilligerswerk bij u past? Fundament denkt graag met u mee!

Contact: [email protected]

_BT Clear
_BT Clear