_BT Clear

“We staan voor u klaar”

Beste inwoner van gemeente Losser, u heeft onze nieuwe zorgkrant opengeslagen. De krant geeft u een overzicht van het zorg- en ondersteuningsaanbod in onze gemeente: een krant vol informatie en tips. Soms hebben mensen zorg of ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld bij geldzorgen of een ongezonde leefstijl. Het is fijn wanneer vrienden, familie of kennissen dan te hulp schieten. Maar dat is niet altijd genoeg. Daarom is de gemeente er samen met zorgorganisaties voor u. Met ondersteuning zo licht en nabij mogelijk, en zo intensief als nodig.

Voor en door inwoners

In deze krant vertellen medewerkers van het toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (wijz) van de gemeente en zorgorganisaties over het zorgaanbod in de gemeente Losser. Wat bieden we aan en waarvoor kunt u bij ons terecht? Maar ook inwoners komen aan het woord, inwoners waar u uzelf misschien wel in kunt herkennen. Zoals Saskia Righart op pagina 5 die meedoet aan een beweegprogramma van de gemeente. Of Dennis en Tamara Jansen op pagina 13 die mantelzorgers zijn van hun jongste zoon Jarle.

Iedereen kan meedoen

In de gemeente Losser vinden wij het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Met weinig geld is het niet alleen moeilijk om rond te komen, maar soms ook moeilijk om mee te doen. Op pagina 9 vindt u verschillende regelingen van de gemeente Losser voor inwoners die het niet breed hebben.

Professionals en vrijwilligers staan voor u klaar

In deze krant komen allerlei onderwerpen voorbij.

Heeft u wel een vraag, maar weet u niet precies waar u terecht kunt? Twijfel niet, maar neem contact op met het toegangsteam wijz van de gemeente Losser. Geen enkele vraag is te gek. De medewerkers (consulenten) van dit team zijn ervoor opgeleid om met u in gesprek te gaan en samen met u naar een passende oplossing te zoeken. Zo zorgen we er samen voor dat iedere inwoner de ondersteuning krijgt die nodig is.

Trots

Als wethouder ben ik erg trots op het ondersteuningsaanbod in onze gemeente, op de inwoners die zich vrijwillig inzetten en op wat er allemaal georganiseerd wordt. Ik vind het daarnaast mooi dat inwoners vanuit verschillende onderwerpen in deze krant hun verhaal met ons willen delen.

Tip: bewaar deze krant ook zodat u weet waar u terecht kunt als dat nodig is.

Met vriendelijke groeten,
Jaimi van Essen,
Wethouder

Colofon

Verzorgd door
Gemeente Losser
Raadhuisplein 1
7581 AG Losser
Telefoon: 053 - 53 77 444
E-mail: [email protected]
Website: www.losser.nl

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente Losser

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Mei 2022

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

_BT Clear
_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear