In de gemeente Land van cuijk

Werk voor iedereen in de hele regio

_BT Clear

Iedereen heeft talent. Daarvan zijn we overtuigd bij IBN. Niet iedereen lukt het om die talenten zelf te ontdekken en te benutten. Soms is er voor de start in een betaalde baan een steuntje in de rug nodig. Bij IBN maken we ons al ruim 25 jaar sterk om voor iedereen die het op eigen kracht niet redt, te helpen bij de voorbereiding op werken en het vinden van passend werk.

OPLEIDEN TOT VAKKRACHTEN

Als sociale werkgever investeren we in mensen. Via werkleerlijnen leiden we medewerkers op tot vakkrachten. De medewerkers leren het assemblagevak door het ineenzetten van bijvoorbeeld high-end espressomachines en via verschillende werkzaamheden voor Stork. Maar ook het ompakken van bierpakketten of de horeca voorzien van disposables zijn leuke werkzaamheden die in een werkleerlijn mogelijk zijn. In de horeca zijn veel medewerkers nodig. Je kunt dat vak leren in de werkleerlijn Hospitality voor werk in een cateringfunctie, maar ook voor functies zoals gastvrouw/gastheer, beheerder of receptiemedewerker. Ook binnen de bekende werkzaamheden zoals in de schoonmaak, in de kwekerij en bij de groenvoorziening vernieuwen we steeds en hebben we veel leuk werk.

In deze werkleerlijnen krijg je een persoonlijk plan met eigen leerdoelen. Het ontwikkel-
traject eindigt altijd met een passend diploma, certificaat of brancheverklaring. De medewerker gaat rechtstreeks bij een werkgever in de regio aan de slag of in één van de bedrijfsonderdelen van IBN.

WERKGELUK

Het vinden van een passende werkplek is één doel, maar het gaat verder dan dat. We willen dat mensen weer mee kunnen doen. Dat je vanuit je eigen talenten en ambities kunt bouwen aan een loopbaan. Want, werken maakt mensen gelukkiger. En gelukkige mensen maken onze samenleving mooier. We zijn er trots op dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren.

MEER WETEN?

Heb jij extra hulp nodig bij het vinden of houden van een baan? We werken graag en met succes voor jongeren, schoolverlaters, statushouders, mensen met een uitkering of we begeleiden je van werk naar werk. Kijk op www.ibn.nl in het deel ‘Werkzoekende’ voor de mogelijkheden en neem contact met ons op!

_BT Clear

Van bouwmarktmedewerker tot werken in de zorg, het kán!

_BT Clear

Wist u dat ruim 330.000 mensen nu in een ander werkveld dan de zorg werken, maar wél affiniteit hebben met de zorg? Verpleeghuis Sint Anna in Boxmeer ziet dat als een kans en leidt (nieuwe) medewerkers, in samenwerking met opleidingsinstanties, op.

Laagdrempelige carrièreswitch inclusief opleiding

Bij Sint Anna wordt geloofd in het bieden van kansen en leert men het liefst van- en met elkaar, om zo kwalitatief goede en passende zorg te bieden. Voor wie op een laagdrempelige manier in wil stromen in de zorg is opleiden interessant. Je leert immers in een veilige omgeving en onder begeleiding het vak. En het blijkt dat daar ook behoefte aan is: er zijn al meerdere medewerkers bij het verpleeghuis aan de slag die een achtergrond hebben als verkoopmedewerker, productiemedewerker of uit de horeca komen. Zo ook Susan, ze werkte tot voor kort als procesoperator in de industriële sector in Boxmeer. Susan: “Ik heb mijn zorghart laten spreken, de stap gezet en mijn roeping gevonden. Ik wil graag een bijdrage leveren om bewoners een mooie oude dag te bezorgen.” Susan haar instelling sluit perfect aan op het motto van Sint Anna: ‘Iedere dag een mooie dag’, niet alleen voor bewoners, maar ook voor medewerkers.

Diverse opleidingstrajecten

Het verpleeghuis heeft zich bijvoorbeeld aangesloten bij het ‘Lefgozer traject’; een regionaal samenwerkingsverband met andere zorgorganisaties en opleidingsinstanties. Daarmee worden zij-instromers in 1,5 jaar opgeleid tot Verzorgende IG. Marleen Janssen, adviseur leren en ontwikkelen bij Sint Anna: “Wij zien onder andere dit traject als een mooie kans voor mensen uit een ander werkveld of met een andere achtergrond. Mensen die van dichtbij hebben meegemaakt hoe goed er voor een naaste wordt gezorgd, waarmee de wens om zelf zorg te verlenen is aangewakkerd. Of mensen die bijvoorbeeld nooit de kans hebben gekregen of genomen om hun droom na te jagen. De 18 al lang gepasseerd? Wij waarderen een rugzak vol levenservaring, iedereen is uniek!”

Links: Marleen Janssen / adviseur Leren en Ontwikkelen. Rechts: Susan Bölhoff leerling Helpende Plus

_BT Clear

Heb je interesse om bij Sint Anna te gaan leren en werken? Bekijk alle info op www.sintannaboxmeer.nl/werken.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear