In de gemeente Land van cuijk

_BT Clear

Voorwoord

_BT Clear

Voor jou ligt de Informatiekrant Zorg & Welzijn in de gemeente Land van Cuijk. Deze krant is tot stand gekomen met verschillende partijen uit de regio zoals Sociom, het werkbedrijf en stichting Oosterpoort. Zij en andere organisaties zetten zich in voor inwoners die vragen hebben over bijvoorbeeld mantelzorg, werk & inkomen, jeugd en gezin of eenzaamheid. In deze uitgave komen medewerkers en cliënten van diverse instellingen aan het woord, vind je praktische informatie en lees je waar je in de gemeente terecht kunt met jouw hulpvraag. Bewaar deze krant dus goed!

Sterke sociale basis

In een samenleving die steeds complexer wordt, is het voor sommige mensen lastig om zelfstandig door het leven te gaan en hun eigen problemen op te lossen. Een sterke sociale basis is daarom des te belangrijker. Dat betekent ondersteuning voor wie dat nodig heeft en het bij elkaar brengen van inwoners, netwerkpartners en vrijwilligersorganisaties. Door zichtbaar te zijn in dorpen, buurten en wijk, probeert Sociom dichtbij de inwoners van Land van Cuijk te staan en ze daar te brengen waar ze in hun leven willen zijn.

Wil je weten waarvoor je bij Sociom kunt aankloppen? En hoe je met hun sociaal werkers in contact komt? Kijk dan voor een overzicht met locaties en contactgegevens op pagina 5.

Meedoen

Het is belangrijk dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan meedoen in de gemeente Land van Cuijck. Soms lukt dat even niet, om wat voor reden dan ook. Er zijn meerdere initiatieven in de regio die kinderen, volwassenen en ouderen kunnen helpen met hun vragen.

Over ingewikkelde brieven bijvoorbeeld, woningaanpassingen of over scholing. Zo komen in deze Informatiekrant onder andere het ‘Sleutel tot langer thuis’-project voorbij, het Informatiepunt in de bibliotheek en het ROC Nijmegen. Zij zetten zich allen in, zodat inwoners, vrijwilligers en professionals vérder kunnen.

Heb jij een vraag?

Dat je misschien met vragen zit, is niet gek. De meeste mensen kloppen daarvoor aan bij familie, vrienden of kennissen. Wanneer dit voor jou niet vanzelfsprekend is, is het handig om te weten waar je heen kunt met je vragen. Wanneer het even niet zo goed gaat, maar ook wanneer je ideeën hebt voor eigen buurt of als je denkt dat iemand in jouw omgeving wel wat hulp kan gebruiken. Blader gauw verder en neem gerust contact op met een van de in deze Informatiekrant genoemde organisaties.

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van Sociom.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Juni 2022

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear