In de gemeente Land van cuijk

_BT Clear

Langer zelfstandig wonen met het Oppluspakket

Nederland vergrijst in hoog tempo. Van 1,3 miljoen 75-plussers nu, naar 2,1 miljoen in 2030. Eenzaamheid, onvoldoende geschikte woningen en een tekort aan personeel in de zorg blijven nijpende vraagstukken. Ouderen en mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben moeten en willen langer zelfstandig thuis blijven wonen, maar daar moeten hun woonruimte en omgeving wel geschikt voor zijn. Dat vraagt om aanpassing van de huidige woning, voldoende aanbod van geschikte nieuwe woonruimte en nieuwe woonvormen.

Mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben willen vaak in hun buurt blijven wonen. Wonen Vierlingsbeek zet zich de komende jaren samen met de gemeente en het huurderspanel in voor een leefbare woonomgeving. “Zo bieden we voor onze oudere huurders en huurders met een fysieke beperking een gratis Oppluspakket”, aldus Joke Abbring, directeur-bestuurder bij Wonen Vierlingsbeek.

Soms kunnen kleine dingen in huis voor ongemak zorgen. Bijvoorbeeld een te laag toilet of het gemis van een extra trapleuning om veilig de trap op en af te kunnen. Zulke ongemakken zijn eenvoudig op te lossen met het gratis Oppluspakket dat de woningcorporaties in het Land van Cuijk aanbieden aan hun huurders. De bewoner kiest zelf voor oplossingen die de woning weer comfortabel maken. We bekijken of we de voorzieningen inderdaad kunnen aanbrengen. Soms is dat mogelijk en soms niet. Als het mogelijk is dan worden voorzieningen gratis in de woning aangebracht. Dat kost de bewoner niets. Zo kunnen ouderen en mensen met een fysieke beperking langer zelfstandig thuis wonen in uw eigen omgeving.

Het pakket is bedoeld voor ouderen en voor mensen met een fysieke beperking. Een medische indicatie is niet nodig. De aangebrachte voorzieningen blijven eigendom van de woningcorporatie. Dat betekent dat als er iets stuk gaat de corporatie aan de slag gaat en zorgt voor reparatie of vervangen. Mocht de huurder gaan verhuizen dan blijven de voorzieningen achter in de woning. Wel zo makkelijk!

Heeft u na het lezen van het artikel interesse of vragen over het gratis Oppluspakket? Neem dan contact op met uw verhuurder Mooiland of Wonen Vierlingsbeek. www.wonenvierlingsbeek.nl.

Een passende woning dankzij de verhuisregeling

Mooiland speelt een belangrijke rol voor mensen met lagere inkomens en voor mensen met een bijzondere woonvraag in de gemeente. Met een speciale verhuisregeling probeert de woningcorporatie doorstroming in de sociale woningvoorraad te stimuleren en huurders aan een meer passende woning te helpen. Klaar en zorgeloos de toekomst in.

Voorrang op geselecteerde gelijkvloerse woningen

Bijna de helft van de 65-plussers woont in een sociale huurwoning die niet gelijkvloers is en vaak te groot is voor hun huidige woonsituatie. Een deel wil graag verhuizen, maar de verhuisdrempel blijft vaak te hoog. Hierdoor komen oudere huurders pas in actie wanneer dit vanwege hun gezondheid urgenter wordt. “We moedigen huurders daarom aan om al tijdig na te denken over hun woonbehoefte in de toekomst. De verhuisregeling kan huurders verleiden om naar een passende, gelijkvloerse woning te verhuizen zodat zij meer naar wens wonen”, vertelt Elly Pansier, directeur Wonen bij Mooiland. Huurders met een verhuiswens krijgen voorrang op geselecteerde gelijkvloerse sociale huurwoningen.

Voorwaarden voor de regeling

“We bieden zowel gelijkvloerse woningen aan in senioren- als in gemengde complexen. De verhuisregeling geldt voor huishoudens die minimaal vijf jaar een woning van Mooiland huren,’’ vertelt Elly Pansier. Het huishoudinkomen moet lager zijn dan de inkomensgrens voor de toewijzing van een sociale huurwoning. Bent u met pensioen, heeft u een lager inkomen, maar wel spaargeld (vermogen) of een koopwoning? Dan is het door een wijziging in de overheidsregels toch mogelijk om te reageren op hogere huurprijzen. Zo wordt het vinden van een betaalbare gelijkvloerse woning met een hogere huurprijs makkelijker.

U kunt altijd om hulp en advies vragen

Wilt u graag verhuizen, uw opties bespreken of eens samen met iemand anders nadenken over uw woonbehoefte en uw toekomst? Neemt u dan contact op met Mooiland via 088 450 1010 of via het contactformulier op www.mooiland.nl/contactformulier. Ook kunt u bij Mooiland terecht voor het Oppluspakket: speciaal voor bewoners vanaf 65 jaar en voor mensen met een fysieke beperking.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear