Gratis ondersteuning voor kinderen

Hoe kinderen in het leven staan, wordt voor een groot deel bepaald door de manier waarop zij opgroeien en opgevoed worden. Niet ieder kind heeft het makkelijk. Bijvoorbeeld doordat de ouders zijn gescheiden of doordat het kind sociaal minder weerbaar is. De schoolmaatschappelijk werkers van Kwadraad kunnen uw kind ondersteunen als dat nodig is, bijvoorbeeld door gratis trainingen. Ook kunnen er vragen leven of zorgen zijn over gamen of het telefoongebruik van een kind. Heeft u of uw kind behoefte aan ondersteuning? Neem dan contact op met de schoolmaatschappelijk werker op de school van uw kind.

Jongeren en eenzaamheid

Jongeren hebben het niet altijd makkelijk gehad in coronatijd. Wanneer jongeren zich eenzaam voelen, kunnen zij zich gratis aanmelden voor ‘Join Us’. Hier leren jongeren contacten aan te gaan en bepalen zij zelf waaraan ze willen werken. Interesse? Neem dan contact op met Kim van der Stel via [email protected].

Financiële ondersteuning bij laag inkomen

Voor kinderen van ouders met een laag inkomen biedt de gemeente extra financiële ondersteuning via het Kindpakket. U kunt bijvoorbeeld een bijdrage krijgen in de kosten van zwemlessen,

lidmaatschap van een vereniging, uitjes of een vakantiekamp. Daarnaast kan de gemeente de kosten van de peuterspeelzaal vergoeden en een bijdrage geven voor een fiets wanneer uw kind naar de middelbare school gaat. Kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier op www.westvoorne.nl/kindpakket, stuur een e-mail naar [email protected] of bel met 14 0181.

Heeft u naast het Kindpakket extra hulp nodig, dan kunt u terecht bij de Stichting Leergeld via www.elkkinddoetmee.nl/westvoorne. Denk hierbij aan een laptop, verjaardagsbox of schoolspullenpas.

_BT Clear