Professional Dorine aan het woord:

“Ik ben zó blij dat ze die vragenlijst had ingevuld”

Jeugdverpleegkundige Dorine (41) is moeder van drie dochters
van 8, 10 en 13 jaar en een zoon van 6 jaar.

“Soms doen scholieren in het voortgezet onderwijs een beetje lacherig over de vragenlijst Jij en je Gezondheid. Maar toch ben ik zó blij dat we ze die laten invullen. Pas las ik in de vragenlijst van een meisje uit 4 vwo iets waarover ik me zorgen maakte. Ze gaf aan dat ze veel bezig was met calorieën tellen en sporten, en soms na het eten naar de wc ging om over te geven. Toen ik haar uit de klas haalde voor een gesprek, bleek: ze had dit nog nooit aan iemand verteld. Door de gevolgen van de pandemie kon ik haar nu pas zien, maar ze had op me gewacht. Ze voelde dat dit haar kans was om eindelijk hulp te krijgen. Ik vroeg me direct af: wat als we die vragenlijst niet hadden uitgedeeld?”

Praten over eetproblemen

“Zelf durfde ze haar ouders of haar mentor niet over haar eetprobleem te vertellen, dus dat hebben we samen gedaan. Dat school er nu van wist, scheelde veel stress rond tentamens. Ze had amper nog energie om op school te presteren. Dezelfde dag kon ze met haar moeder naar de huisarts voor een verwijzing naar de GGZ. En in de drie weken wachttijd die daarvoor golden, kon ze terecht bij de schoolmaatschappelijk werker. Inmiddels krijgt ze de hulp die ze nodig heeft. Ze stuurde me onlangs een appje: ‘Het gaat echt stukken beter met me.’ Fijn om die woorden te lezen.”

“Ze had dit nog nooit aan iemand verteld”

Dit is een verhaal van Dorine. Meer verhalen van ouders en jongeren lezen? Ga naar cjgrijnmond.nl/actueel. Zelf je verhaal delen kan ook!

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear