Almere: ontdek de hotspots

_BT Clear

Fotografie: Eljee Bergwerff

Almere is verrassend anders. Ontdek de natuur, de cultuur en de architectuur van deze jonge stad. Met deze 5 hotspots op zak ben je verzekerd van een dag vol verrassende elementen.

_BT Clear

1. Architectonische highlights

Doelloos dwalen door straatjes met middeleeuwse grachten of slenteren langs monumentale panden? Dat gaat niet in Almere; de stad is pas veertig jaar jong. De stad staat bol van moderne, architectonische highlights, die on tworpen zijn door wereldberoemde architecten als Rem Koolhaas, René van Zuuk en Herman Hertzberger. In Almere Centrum vind je de ontwerpen van deze architecten op nog geen één vierkante kilometer. De gebouwen zijn met elkaar verbonden in een stadswandeling, dwars door het centrum van Almere. Ga op pad met een stadsgids die je bij VVV Almere kunt boeken of koop de architectuurwandeling.

2. Stap op de fiets

Dankzij ruim 400 kilometer aan fietspaden is er geen betere manier om de prachtige natuur en indrukwekkende architectuur van Almere te ontdekken. VVV Almere heeft de mooiste routes voor je verzameld in een leuk routeboekje inclusief fietsknooppuntenkaart of knoop de fietsknooppunten aan elkaar en stel je eigen tocht samen. Geen eigen fiets? Bij VVV Almere huur je er al een voor 11 euro. Liever elektrisch? Dat kan ook, voor 24 euro per dag. Even reserveren is wel handig.

3. Shop till you drop in de Beste Binnenstad van Nederland

Het centrum van Almere is gekozen tot de Beste Binnenstad van Nederland. Hier vind je alles op het gebied van mode, beauty en lifestyle. Heel gemakkelijk op loopafstand van elkaar. Bijna alle van de ruim 400 winkels zijn zeven dagen per week open. Moe van het shoppen? Op de Grote Markt en het Restaurantplein Belfort vind je meer dan veertig restaurants met een grote keuze aan wereldgerechten. Het centrum is gemakkelijk bereikbaar. Parkeren kan onder de winkels of pak de trein en stap uit in Almere Centrum.

4. Vaar dwars door de stad

Almere is een hotspot voor watersportliefhebbers. Vaar dwars door Almere van het Gooimeer naar het Markermeer. Start in Almere Haven, met gezellige restaurantjes in de havenkom, vaar vervolgens door de nieuwe sluizen langs de skyline en via bijzondere natuurgebieden naar de Noorderplassen. Hier vind je prachtige eilandjes waar je kunt picknicken. Geen eigen boot? Je kunt op verschillende plaatsen een sloep, kano of waterfiets huren.

_BT Clear

Fotografie: Eljee Bergwerff

5. Stadslandgoed de Kemphaan

Geniet van de natuur dichtbij de stad. In Boswachterij Almeerderhout ligt Stadslandgoed de Kemphaan. Ga apen kijken bij stichting AAP en op pad met de boswachter om de nieuwe natuur te ontdekken. Neem je (klein)kinderen mee en laat ze ‘los’ in het Zuiderzeespeelbos, Almere Jungle of het klimpark. Samen (h)eerlijk eten bij Dubbel-Op is een mooie afsluiting van een gezellige dag in de natuur.

Kijk voor informatie en nog meer inspiratie op vvvalmere.nl.

_BT Clear