#VisitDronten

_BT Clear

Tussen de Randstad en het Veluwemeer ligt Dronten. Een moderne gemeente in Flevoland met een kustlijn van maar liefst zestig kilometer. De gemeente heeft een grondgebied van 42.000 ha, inclusief de randmeren tussen ‘pak ‘m beet’ Harderwijk en Urk. Naast Dronten zelf en de dorpen Biddinghuizen en Swifterbant biedt de gemeente een gevarieerd landschap, waar jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vertoeven. Natuurlijk voor de succesvolle Tulpenroute. Maar zeker ook bezoekers van familiepark Walibi Holland, watersporters op het Veluwemeer, bezoekers van cultureel festival Lowlands of overnachters op één van de tientallen campings.

_BT Clear

Dronterland

‘Flevoland verrees uit de golven, Dronterland uit het niets opgedolven’ zong Drontens eerste burgemeester Eppo van Veldhuizen in de jaren zeventig de kersverse gemeente voor. Met recht kon Dronten spreken van het Dronterland. Het landschap waarop streekproducten worden verbouwd die de hele wereld over gaan. Land waarop wordt geleefd, gewoond, gewerkt en gerecreëerd. Land dat is gewonnen, door inpoldering van een deel van het IJsselmeer. Voortgekomen uit de Zuiderzeewet van 1918. Het Dronter landschap verbindt het stedelijke Dronten met het recreatieve Biddinghuizen en het rustieke Swifterbant. De streek Dronterland behoort, inclusief ruim 9.000 ha. aan randmeren en de aanmeerplaatsen in Ketelhaven en Biddinghuizen tot één gemeente: Dronten. Vele watersporters bezoeken er het landschap, om te recreëren op en aan het water. Voor het verblijf van een dag of voor een langer verblijf op één van de vele campings, bungalowparken of jachthavens. Dronten geeft je de ruimte om te sporten. Professionele wielerrondes, schaatswedstrijden en golftoernooien, maar ook gewoon beweging voor je plezier. Om te genieten van de vele bossen en velden. 

Vitaal centrum

In de pioniersjaren van de televisie werd Dronten vooral bekend als één van de eerste mediacentra van Nederland. Van Wibi’s auditie in ‘Stuif ‘s In’ tot The Jackson 5 in ‘Telebingo’, het werd opgenomen in De Meerpaal in Dronten. Nog steeds is theater en congrescentrum De Meerpaal het iconisch hart van Dronten. Met maar liefst 52 branches biedt het moderne stadscentrum SuyderSee een gevarieerd winkelaanbod. Je kunt er heerlijk funshoppen en winkelen met allure. Het centrum wordt afgewisseld met pleinen, beschikt over terrassen en er is volop gratis parkeergelegenheid. Iedere eerste zaterdag van de maand worden van 11.00 tot 16.00 uur ambachtelijke producten uit Flevoland aangeboden op het Havenplein in stadscentrum SuyderSee in Dronten. Weekmarkten vinden plaats, iedere dinsdag van 13.30 tot 17.30 uur aan de Zuidsingel 61 in Swifterbant. Iedere woensdag van 9.00 tot 12.00 uur op het Meerpaalplein in Dronten en van 13.30 tot 17.00 uur in het centrum van Biddinghuizen. Koopzondagen vinden iedere laatste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur plaats in het centrum van Dronten. Meer informatie is te vinden via  www.suydersee.com

Dronten is per auto goed bereikbaar via de A6 en de A28 en heeft een goede spoorverbinding via de Hanzelijn tussen Zwolle en Lelystad.
Alles over Dronten vind je op www.dronterland.nl

_BT Clear