LELYSTAD: ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

_BT Clear

Lelystad is de grootste gemeente van Nederland als het gaat om oppervlakte. Maar dit is niet het enige waar Lelystad groots in is. Met mooie natuurgebieden, ruimte voor watersport en tal van evenementen voor jong en oud is er voor ieder wat wils. Bezoek Lelystad en laat je verrassen door de mogelijkheden.

_BT Clear

Marker Wadden

Marker Wadden is onderdeel van het Nationaal Park Nieuw Land net als de Oostvaardersplassen, het Markermeer en de Lepelaarsplassen (in Almere). Marker Wadden is een uniek natuurgebied in ontwikkeling. De natuureilanden worden aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Op deze nieuwe groep eilanden met natuurlijke oevers komt nieuwe natuur tot ontwikkeling, zowel onder als boven water. Het is een natuurparadijs en een heerlijk recreatie-eiland. Het Haveneiland van Marker Wadden is open voor publiek. De haven is bereikbaar met eigen boot, een veerboot vanuit Lelystad en er zijn charterschepen die dagtochten naar Marker Wadden aanbieden. Ontdek dit nieuwe leefgebied voor planten, insecten, vissen en vogels. Een natuurparadijs waar je kan genieten van een nieuw strand, nieuwe wandelpaden en nieuwe vogelkijkplekken.

Het Werkeiland

Op het Werkeiland ervaart u de geschiedenis van Lelystad. Hier ging het plan van Ingenieur Lely om land uit water te winnen van start ging. Op 31 oktober 1949 werd hier de eerste paal geslagen, genaamd ‘Perceel P’. Op het Werkeiland herbeleeft u de historie door een bezoek te brengen aan de oude stenen barrakken die zijn gerenoveerd tot woningen en kunt u een kijkje nemen bij het Gemaal Wortman. Loop over de sluis en kijk naar het hoogte verschil van maar liefst zes meter. Bovendien zijn er in 2018 nieuwe wandelroutes beschikbaar gesteld, waarbij u meer te weten komt over de geschiedenis van het Werkeiland.

Bataviakwartier

Een dagje uit met het gezin, gezellig shoppen met vrienden of je verdiepen in de nationale geschiedenis? Het Bataviakwartier heeft het allemaal! Geniet van een waar winkelparadijs in Batavia Stad Fashion Outlet: 150 winkels met meer d an 250 bekende modemerken en mooie kortingen vormen een droom voor de echte koopjesjagers.

Ervaar de historie door een bezoek te brengen aan Batavialand. Bezoek het museum, wandel over de werf of stap aan boord van de reconstructie van het oude VOC schip de Batavia. Aan het eind van de dag geniet u van een hapje en een drankje op de boulevard aan de Bataviahaven.

Natuurpark Lelystad

Breng een bezoek aan Natuurpark Lelystad en ervaar de ruimte, rust en de prachtige Lelystadse natuur. Dankzij haar unieke biodiversiteit kunt u oog in oog komen te staan met dieren zoals edelherten, Przewalskipaarden en elanden. Nergens anders komt u zo dichtbij deze bijzondere diersoorten.

Geniet van dit alles door een wandeling of fietstocht te maken op de vele goed onderhouden paden door het park. Voor kinderen zijn er leerzame speurtochten en activiteiten door het hele park. In het bezoekerscentrum kunt u wandel- of fietsroutes ophalen en naast het bezoekerscentrum kunt u na een dag vol beweging bijkomen in de horeca gelegenheid.

_BT Clear

Foto: Jasper Pluim

Er valt nog veel meer te ontdekken en te doen in Lelystad! Voor meer inspiratie en informatie: www.vvvlelystad.nl

_BT Clear