Een pittoresk dorp

_BT Clear

Urk een voormalig eiland en de oudste gemeente van Flevoland. Een prachtig pittoresk dorp met een rijke historie. Kom een dagje genieten op het strand of fietsen langs de dijk en door het Urker bos. Shop in de unieke boetiekjes die in de oude straatjes gevestigd zijn, proef de verse vis en geniet van een drankje op een van de gezellige terrasjes.

Kom langs bij Tourist Info Urk en ontvang een gratis plattegrond met alle bezienswaardigheden. Bij besteding vanaf € 5 ontvang je een leuke Urk tas!

Top 5 uitgelicht

_BT Clear

Ginkiestocht

Maak eens een Ginkiestocht, een wandeling o.l.v. een gids door het doolhof van steegjes in de oude dorpskern waar ieder huisje anders is. U komt langs de kleine vissershuisjes, ziet hier verrassende doorkijkjes en knusse pleintjes.

Te reserve ren voor groepen maar ook individueel tijdens de:

    • zomerperiode ma-za om 12.30 en om 14.00 uur
    • laatste zaterdag van de maand om 14.00 uur

Reserveren www.touristinfourk.nl

Veilingspel

Flanerend langs de haven ziet u op bepaalde tijden het vislossen bij de IJsselmeervisafslag. De vis wordt tijdens een veiling verkocht. Dit is een bijzonder schouwspel waar u als bezoeker het veilingspel kunt meemaken. Ook te boeken voor groepen.

Museum

Een prachtig monumentaal gebouw. Met een bezoek aan het museum maakt u een wandeling door het geheugen van Urk. Ervaar hoe de Urkers leefden toen Urk nog een eiland was.
Kijk eens binnen in het vissershuisje. (In de zomer wonen hier figuranten). Bekijk de Urker klederdracht van dichtbij. Ontdek de kunstcollecties. Maak de ontwikkeling mee van de visserij, van botter naar moderne kotter.

Laat u meenemen terug in de tijd.

De vuurtoren

Kom na al die belevenissen tot rust op een bankje onder de vuurtoren. Bewonder het weidse uitzicht over het water met de wisselende lichtval en de voorbijkomende schepen bij het late licht. Beleef in stilte de rustgevende schoonheid van de zonsondergang en onderga als toegift in de avond de romantiek als de vuurtoren zijn lichtbanen over dorp en water laat glijden.

Rondvaart IJsselmeer

Vaar langs de kust van Urk of door het grootste windmolenpark van Nederland. Vaar mee met de veerdienst Urk-Enkhuizen van 1 juli t/m 31 augustus.

Kom naar Urk want dat moet u eens beléven. Een dorp waar u terug wilt komen. U bent welkom!

_BT Clear