NOORDOOSTPOLDER

_BT Clear

Noordoostpolder is één van de jongste gebieden van Nederland. Je loopt hier letterlijk op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Op maar liefst 4 meter onder N.A.P. vind je alle ingrediënten om te genieten van een heerlijk verblijf of een dagje uit.

Noordoostpolder is veelzijdiger dan je denkt, laat je verrassen en ontdek de mooie plekjes die dit gebied heeft.

_BT Clear

Maak een fietstocht over de dijken, ga struinen over het boerenland en maak een wandeling door de bossen. In het bijzondere Waterloopbos bij Marknesse vind je een unieke combinatie van natuur en industrieel erfgoed. Hier heeft het Waterloopkundig Laboratorium met schaalmodellen onderzoek gedaan voor grote waterwerken. Je loopt hier vanaf het nieuwe kunstwerk ‘Deltawerk//’ naar de haven van Rotterdam, Lagos, Istanbul of Bangkok.

UNESCO Werelderfgoed Schokland

Ontdek het voormalige eiland Schokland. Ooit een veilige haven in de Zuiderzee, nu een eiland op het droge. Breng een bezoek aan het Museum, de Gesteentetuin en de Oude Haven.

Tulpen

Met ruim 2000 hectare bollenvelden is Noordoostpolder één van de grootste bloembollengebieden van Nederland. De vele kleurrijke tulpenvelden in het voorjaar zijn een lust voor het oog en spectaculair om te bezoeken.

Shoppen bij de boer

Noordoostpolder werd drooggelegd voor de voedselvoorziening. Op allerlei plekke n kun je dan ook verse streekproducten kopen in de gezellige boerderijwinkels. Bij Vink Fruitboerderij kun je zelfs je eigen fruit plukken in de oogsttijd.

Op avontuur

Is het lekker weer? Dan kun je heerlijk genieten op het strand bij Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg. Hier vind je een echte modderglijbaan. Gegarandeerd succes bij kids. Een tropische verrassing vind je bij De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. In de (overdekte) tuinen kom je naast orchideeën ook lori’s, aapjes, vlinders en zelfs flamingo’s tegen.

_BT Clear

TIP:

Start je fiets en/of wandelroute vanaf een Toeristisch Overstap Punt (TOP). Hier kun je gratis je auto achterlaten om vandaar heerlijk te fietsen of te wandelen. Start je route met een kopje koffie welke meestal in de buurt van de TOP aanwezig is. Vervolgens ontdek je heel gemakkelijk de mooiste plekjes van Noordoostpolder. Je herkent de TOP aan de stalen infozuil van bijna 3 meter hoogte.

  • TOP Kuinderbos, Hopweg 21, Bant
  • TOP Waterloopbos, Voorsterweg 34, Marknesse
  • TOP Schokland, Middelbuurt 3, Schokland
_BT Clear