Zeewolde biedt puur plezier

_BT Clear

Kom een of meer dagen genieten in Zeewolde, je zult verrast zijn hoeveel het jou te bieden heeft. De stranden, het dorpse karakter, de uitgestrekte bossen en de vele watersportmogelijkheden zorgen voor ultiem vakantieplezier. Of je nu wandelt, fietst of vaart, je ontdekt hier altijd wel iets dat je nog niet kent. Zeewolde is een jong, bruisend en gezellig dorp, gebouwd op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Het is vooral een plaats gemaakt om te recreëren!

_BT Clear

Op avontuur in het bos

Het Horsterwold is een van de grootste aaneengesloten loofbossen van Nederland. Waar geniet je meer van de rust en de ruimte dan hier? Met een beetje geluk kom je onderweg reeën, wilde paarden, damherten, vossen en bijzondere (roof)vogels tegen. Ontdek het Horsterwold met de fiets, lopend, te paard of vanuit de kano. Of ga mee met een van de safaritochten van Staatsbosbeheer, een belevenis waar je plezier aan beleeft.

Of breng een bezoek aan het Harderbos, hier is voor kinderen van alles te beleven. In het Harderbos, van Natuurmonumenten, kunnen kinderen naar hartenlust spelen in een doolhof, bij de speelplas of op het blotevoetenpad. En wat dacht je van een lekkere pannenkoek bij Pannenkoekenhuis & speelpark Hans en Grietje als afsluiting?

De fiets mee?

Ontdek Zeewolde dan eens op deze manier. Het prima onderhouden fietsknooppuntennetwerk leid je langs de mooiste plekken in en rond Zeewolde. Neem het fiets/voetveer Zeewolde-Horst om van het “nieuwe” naar het “oude” land te komen en fiets een “Rondje ‘Wolderwijd” (ca. 23 kilometer). Tijdens dit rondje maak je kennis met de rijke historie van oude vissersdorpjes, de uitgestrekte bossen op de Veluwe en de weidsheid van het Flevolandse polderlandschap.

Overnachten

De overnachtingsmogelijkheden in Zeewolde zijn zeer divers. Van bed & breakfast tot aan campings en bungalowparken Met de boot? Dan ben je van harte welkom bij een van de gezellige jachthavens of unieke aanlegplaatsen bij een van de eilanden in het Wolderwijd.

Een zee aan watersportmogelijkheden

Voor bijna elke vorm van watersport is hier ruimte. Je kunt terecht op de binnenwateren of op het Randmeer. Watersporten is hier gevarieerd, laagdrempelig en verrassend dichtbij. Sportief aangelegd en in voor actie? Huur eens een surfplank, een zeilboot, een motorboot, een SUP of een sloep en ontdek Zeewolde vanaf de waterkant. Of bezoek een van de vele eilanden dat Zeewolde rijk is.

_BT Clear