Er is altijd iets te beleven in de Flevolandse natuur

Elanden, wisenten, wilde zwijnen, otters en przewalskipaarden, overblijfselen uit de laatste ijstijd, een eiland dat middenin het landschap ligt, de mooiste wandel- en fietsroutes door bosgebieden en grasland, speuren naar bevers langs vaarten en sloten, in drukwekkende landschapskunst, natte graslanden vol weidevogels, spannende speurtochten, kleinschalige festivals en evenementen middenin het groen, tientallen excursies en activiteiten…

Er is altijd iets te beleven in de gebieden van Het Flevolandschap. Wij beheren meer dan 50 zeer uiteenlopende gebieden in Flevoland en willen al dit moois graag met u delen. Vanuit onze bezoekerscentra in Almere, Lelystad en op Schokland kunt u de mooiste plekken en de leukste activiteiten op uw gemak ontdekken. De bezoekerscentra zijn het ideale startpunt voor een heerlijk dagje uit voor het hele gezin. U bent van harte welkom! Kijk voor ons activiteitenaanbod, informatie over de bezoekerscentra en details over onze gebieden op www.flevo-landschap.nl.

Foto: Jasper Pluim

Eljee Bergwerff Photography

Buitencentrum Almeerderhout op Stadslandgoed de Kemphaan

In het hart van het Stadslandgoed de Kemphaan, op 10 minuten fietsen van Almere centrum, vindt u buitencentrum Almeerderhout. Hier starten verschillende wandel- en fietsroutes. U kunt er terecht voor informatie over het Almeerderhout, allerlei leuke activiteiten, schoolreisjes, kinderfeestjes, excursies, familie-uitjes, teamuitjes en vergaderingen.

In het buitencentrum vindt u ook een winkel met heel veel leuke artikelen voor binnen en buiten. Heeft u zin in echt iets actiefs, ga dan klimmen bij Fun Forest, volg het diskgolf parcours of wandel één van onze routes. Ook zullen de kinderen zich prima vermaken. Denk hierbij aan het Kabouterpad, een speurtocht of ons uitgebreide Speelbos. Liever een kopje koffie in de natuur? Ook dat kan. In het buitencentrum vindt u een mooi restaurant met terras. Hier kunt u heerlijk genieten van het mooie stadsbos Almeerderhout.

Op Stadslandgoed de Kemphaan is nog veel meer te beleven, van boerenmarkt tot dierenpark Almere Jungle. Of ga kijken naar de Apen bij Stichting Aap. Loop een rondje door het Doolhof en probeer niet nat te worden bij de bedriegertjes fontein.

Kom een dagje uit bij buitencentrum Almeerderhout!

Buitencentrum Almeerderhout,
Kemphaanlaan 4, Almere (parkeren is gratis)
www.hetknaagtinalmere.nl

_BT Clear