SKILL-IZErvaringsgericht aan de slag samen met je gezin

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Hoor je thuis de hele dag dat je minder moet gamen, blowen, drinken? Gaat het minder op school of spijbel je? Of merk je dat andere dingen minder goed lopen dan voorheen?

Skill-IZ helpt. Je leert wat je leuk vindt en met jouw talenten aan de slag te gaan, grenzen bewaken, emoties uiten, omgaan met vertrouwen en meer. Ook leer je met nieuwe skills je problemen oplossen. Dit doe je niet alleen, maar samen met je ouder(s) of verzorger(s).

HOE ZIET DE BEHANDELING ERUIT?

Skill-IZ bestaat uit Skill’ness (doen en ervaren door vaktherapie) en IrisZorg (familie­therapie en verslavingsbehandeling). Behandeling voor hoe je omgaat met alcohol, drugs, gamen of schermgebruik. En praktisch door bijvoorbeeld boksen, mindfulness of yoga, songwriting of rap. Ondertussen betrekken wij je familie erbij en werken we samen met bijvoorbeeld je school of andere betrokken organisaties. Ontdek hoe jullie patronen in het gezin beïnvloeden. Een deel van de behandeling is alleen met jou en een deel samen met je gezin.

Vrij uniek is dat je ervaringsgericht gaat werken met je gezin in de zaal. Zo komen jullie samen in beweging en gaan jullie aan de slag met oefenen, leren en ervaren.

Samen kom je verder!

Voor je ouder(s)/verzorger(s) en jongeren ziet het traject er als volgt uit:

  • we bouwen direct meer rust in;
  • veel contactmomenten met behandelaren en met jou;
  • elke 6 weken praten we samen over hoe het gaat.

Hoe begin je?

Wil je meer informatie, neem contact op met ons via 088-606 1600 of [email protected]. Gelijk beginnen? Vraag het sociaal wijkteam of je huisarts om een verwijzing naar IrisZorg en noem daarbij Skill-IZ of vraag je ouder(s)/verzorger(s) dit te doen. www.iriszorg.nl

_BT Clear