Bij Buurtteams Volwassenen werken medewerkers die veel ervaring hebben op alle terreinen waar jouw hulpvraag over kan gaan. De buurtteammedewerker denkt met je mee en zoekt samen met jou naar een oplossing. Samen gaan we aan de slag om jou te ondersteunen en te begeleiden. Wij werken inclusief en leveren maatwerk, welke achtergrond je ook hebt. Als onze buurtteammedewerker je niet kan begeleiden, dan verwijzen we door naar een maatwerkvoorziening.
Heb je een hulpvraag en wil je met een buurtteammedewerker spreken? Neem dan per mail of telefonisch contact op met het buurtteam bij jou in de buurt. Ga naar www.buurtteamsvolwassenen.nl, voer je postcode in en kijk bij welk buurtteam je terecht kunt.
Buurtteam Noord:
[email protected]
(024) 303 05 00
Buurtteam Oud-West:
[email protected]
(024) 303 05 10
Buurtteam Centrum:
[email protected]
(024) 303 05 20
Buurtteam Oost:
[email protected]
(024) 303 05 30
Buurtteam Nieuw-West:
[email protected]
(024) 303 05 40
Buurtteam Dukenburg:
[email protected]
(024) 303 05 50
Buurtteam Lindenholt:
[email protected]
(024) 303 05 60
Buurtteam Midden:
[email protected]
(024) 303 05 70
Buurtteam Zuid:
[email protected]
(024) 303 05 80
Buurtteam Hatert:
[email protected]
(024) 303 05 90
Heb je thuiswonende kinderen (onder 18 jaar) en spelen er thuis dingen waar je zelf niet uitkomt? Dan kun je terecht bij Buurtteams Jeugd en Gezin.
Onze buurtteammedewerkers ondersteunen inwoners vanuit de WIE-focus. WIE staat voor Wederkerigheid, Informele netwerk en Eigen kracht. Wederkerigheid betekent dat de buurtteammedewerker de kwaliteiten van klanten ziet en hen inspireert om iets terug te doen voor de ander. De buurtteammedewerker stimuleert en zorgt voor veiligheid, vertrouwen, zingeving, meedoen, zelfvertrouwen en erbij horen.
Informele netwerk staat voor dat de buurtteammedewerker samen met de klant aandacht geeft aan het opbouwen van een sociaal netwerk. Dat gebeurt door het leggen van verbinding, het aanspreken van contacten en bewustwording van wie belangrijk en beschikbaar is. Eigen kracht komt naar voren in dat buurtteammedewerkers inwoners motiveren om hun talenten en kwaliteiten in te zetten, vaardigheden te benutten en persoonlijke doelen te stellen.
Buurtteams Volwassenen werkt met Wat telt, een methode die is ontwikkeld met ondersteuning van kennisinstituut Movisie. Dit meetinstrument helpt professionals, inwoners en hun netwerk om in gesprek te gaan over wat goed en wat minder goed gaat in het leven van de inwoner op verschillende leefgebieden. Aan de hand daarvan stellen zij samen haalbare doelen op. Wat telt gaat uit van de beleving van de inwoner, welke problemen hij/zij ervaart en hoe de inwoner die zelf aan wil pakken. Door Wat telt op een later moment opnieuw samen in te vullen, wordt de verbetering in het leven van de inwoner in kaart gebracht. Het instrument kan zowel online als in een bordspelversie worden gebruikt.
Wat telt geeft richting, motivatie en eigenaarschap, het wordt echt van de mensen zelf. Het zorgt bij de klant voor bewustwording en ordening: “Nu ik dit allemaal invul gaat het op sommige gebieden beter dan ik zelf eigenlijk dacht”. Er komt meer verbinding met doelen en acties en dit geeft richting aan zowel de klant als de professional. En dat is wat telt!
Alle medewerkers van Buurtteams Volwassenen doen elke dag hun best om de inwoners van Nijmegen zo goed mogelijk te helpen. We zorgen ervoor dat de kennis en vaardigheden van onze medewerkers op peil blijven en vinden het belangrijk om onze dienstverlening steeds weer te verbeteren. We volgen maatschappelijke ontwikkelingen en vertalen vraagstukken naar concrete verbetering van onze dienstverlening. Als een klant vindt dat het beter kan, dan gaan wij graag het gesprek aan.
We beschermen de privacy van onze klanten door een goede informatiebeveiliging en het vertrouwelijk omgaan met persoonsgegevens. We houden een dossier bij met wat echt van belang is. Als het nodig is om deze informatie te delen, dan vragen we altijd om toestemming.
Als je in Nijmegen woont en je hebt hulp, zorg of steun nodig, dan staan er verschillende organisaties voor je klaar. Dat heeft de gemeente Nijmegen zo geregeld. Bij deze organisaties werken mensen die je helpen een oplossing te vinden voor je probleem, of een antwoord op je vraag. Je vindt ze dichtbij, in jouw eigen buurt. Twijfel je of je bij Buurtteams Volwassenen moet zijn? Ga dan naar de website Vraaghulp Nijmegen. Daar vind je direct de organisatie die het beste past bij jouw vraag en je leeftijd. In twee stappen vind je daar bij wie je terecht kunt: Kijk op www.vraaghulpnijmegen.nl.