In de gemeente nijmegen

_BT Clear

Buurtteams Jeugd en Gezin werken ook samen met de huisarts

_BT Clear

Sinds de start van de Buurtteams Jeugd en Gezin op 1 juli 2021, werken de Buurtteams Jeugd en Gezin veel samen met alle Nijmeegse huisartsen en hun praktijkondersteuners. Zo kunnen we er samen voor je zijn als je je zorgen maakt om je kind, of als je zelf niet lekker in je vel zit.

Huisarts betrekt Buurtteam Jeugd en Gezin

Veel mensen gaan als eerst naar de huisarts als ze ergens last van hebben. Als ze pijn hebben of ziek zijn, maar ook als ze zich zorgen maken om iets of iemand of als ze psychische klachten hebben, zoals veel stress of depressieve gevoelens. Als je je zorgen maakt of psychische klachten hebt kan de huisarts je helpen. Die werkt daarbij steeds vaker samen met het Buurtteam Jeugd en Gezin.

Voor je kind en voor jou

Het Buurtteam Jeugd en Gezin is er voor je kind, maar ook voor jou. Soms overlegt de huisarts alleen met het Buurtteam Jeugd en Gezin om jou een goed advies te kunnen geven, maar vaak vraagt de huisarts ons om zelf iemand te ondersteunen.

Het Buurtteam kan je bij veel verschillende onderwerpen begeleiden. Dat noemen we basishulp. Een gezinswerker van het Buurtteam Jeugd en Gezin kan ook aansluiten voor een gesprek met jou of je kind bij de huisarts.

Langer ondersteunen

Het Buurtteam Jeugd en Gezin kan jou of je kind vaak voor een langere periode ondersteunen dan de huisarts of de praktijkondersteuner dat kan. Ook kan het Buurtteam veel voor je doen in jullie eigen omgeving. Je kunt met ons je zorgen of klachten bespreken en samen kijken we waar ze vandaan komen en wat we kunnen doen om ze te verminderen of op te lossen. Ook kijken we of de zorgen of klachten nog op andere dingen in je leven invloed hebben. Bijvoorbeeld op je financiën, je relatie, of je werk. Of bij je kind bijvoorbeeld op school, bij het maken van vrienden, of in het opgroeien. Zodat we daar eventueel ook mee kunnen helpen.

Specialistische hulp

Soms kan het Buurtteam Jeugd en Gezin jou of je kind niet helemaal verder helpen. Dan kunnen we ook andere specialistische hulpverleners inschakelen. Bijvoorbeeld een psycholoog, of orthopedagoog. We zoeken dan altijd naar hulp die past bij jou en je gezin en hulp die zo laagdrempelig en dichtbij mogelijk is. We kennen de meeste hulpverleners in Nijmegen en in jouw wijk dan ook goed en werken veel samen met hen. Als we je doorverwijzen naar een andere hulpverlener, blijven we wel betrokken als je dat wilt. Dan kunnen we samen overzicht houden en hoef je niet steeds opnieuw je verhaal te doen.

Op tijd erbij

Doordat het Buurtteam Jeugd en Gezin veel samenwerkt met jouw huisarts, kunnen we al meedenken voordat problemen groter worden en kunnen we ervoor zorgen dat je niet onnodig lang op een wachtlijst komt van een andere hulpverlener. Het Buurtteam Jeugd en Gezin kan je gratis ondersteunen, omdat de gemeente dat zo heeft geregeld.

_BT Clear

We zijn er voor je!

Het Buurtteam Jeugd en Gezin is er voor je als je een vraag of probleem hebt waar je zelf niet uitkomt en als je kinderen hebt die jonger zijn dan 18 jaar. Heb je geen kinderen jonger dan 18 jaar, maar heb je wel een vraag of probleem? Dan kun je terecht bij het Buurtteam Volwassenen.

Meer weten over het Buurtteam Jeugd en Gezin?

Kijk op www.buurtteamsjeugdengezin.nl of volg ons op Facebook of Instagram via @buurtteamsjeugdengezin. Kunnen we je ergens mee helpen? Neem dan contact op met het Buurtteam bij jou in de buurt! Op pagina 12 vind je de contactgegevens van al onze Buurtteams.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear