In de gemeente nijmegen

_BT Clear

Voorwoord

_BT Clear

Voor jou ligt de Informatiekrant Zorg & Ondersteuning in de gemeente Nijmegen. Deze krant is tot stand gekomen met verschillende partijen en de nieuwe Buurtteams. Zij vinden het belangrijk dat jij op de hoogte bent van waar je terecht kunt met vragen over bijvoorbeeld geld, opvoeden, wonen en meedoen. In deze uitgave komen inwoners aan het woord die hulp hebben gezocht. En vind je uitgebreide informatie over de Buurtteams. Bewaar deze krant dus goed!

Nieuw: de Buurtteams

In Nijmegen zijn op 1 januari 2022 de sociale wijkteams vervangen door de Buurtteams. De manier van werken is veranderd om inwoners sneller, beter en dichtbij huis te helpen met hun hulpvragen. Persoonlijke aandacht staat nog steeds voorop en ondersteuning van het Buurtteam is gratis. Maar wat doen de nieuwe Buurtteams eigenlijk? Welke Buurtteams zijn er? Hoe kunnen ze jou helpen? En waar zijn ze bij jou in de buurt te vinden? Op al deze vragen en meer krijg je antwoord op pagina 5 en 7.

Samen aan de slag

Heb jij het Buurtteam bij jou in de wijk bezocht, gebeld of een e-mail gestuurd met een vraag? Op pagina 8 lees je over wat er daarna gebeurt. Soms is een hulpvraag met één gesprek beantwoord, in andere gevallen is daar meer voor nodig. Zoals langere begeleiding of intensievere zorg. De Buurtteammedewerker doet wat nodig is om samen met jou een oplossing te vinden voor jouw probleem of vraag. Verder vertellen Buurtteammedewerkers en inwoners op pagina 9 over hun eigen ervaring.

Buurtteam Jeugd en Gezin

Voor gezinnen met kinderen jonger dan 18 zijn er de Buurtteams Jeugd en Gezin. Zij helpen en begeleiden ouders en kinderen wanneer zij vragen of problemen hebben waar ze zelf niet uitkomen. De Buurtteams Jeugd en Gezin werken veel samen met scholen en huisartsen om bijvoorbeeld problemen in een vroeg stadium te herkennen. Meer informatie over de Buurtteams Jeugd en Gezin vind je op pagina 12 t/m 15.

Hulp nodig?

Iedereen heeft, om wat voor reden dan ook, wel eens hulp nodig. Zeker nu in deze veelbewogen tijd. Heb je het gevoel dat je er zelf niet meer uitkomt? Of denk je dat iemand in jouw omgeving hulp kan gebruiken? De Buurtteams zijn er om te helpen of om jou in contact te brengen met de juiste hulpverleners. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter.

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van ODIOS en Incluzio

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Mei 2022

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear