In de gemeente nijmegen

_BT Clear

Zijn er dingen waar je niet uitkomt? Thuis, op de kinderopvang of op school? Het Buurtteam Jeugd en Gezin is er voor jou en je gezin

Sinds 1 juli 2021 vervangen de Buurtteams Jeugd en Gezin de sociale wijkteams in Nijmegen als je vragen of problemen hebt die invloed hebben op jou en je gezin. Het Buurtteam Jeugd en Gezin is er voor je als je een vraag of probleem hebt waar je zelf niet uitkomt en als je kinderen hebt die jonger zijn dan 18 jaar.

Sinds 1 juli 2021 vervangen de Buurtteams Jeugd en Gezin de sociale wijkteams in Nijmegen als je vragen of problemen hebt die invloed hebben op jou en je gezin. Het Buurtteam Jeugd en Gezin is er voor je als je een vraag of probleem hebt waar je zelf niet uitkomt en als je kinderen hebt die jonger zijn dan 18 jaar.

We zijn er voor je!

Je kunt met alles wat er speelt bij ons terecht. We kijken nergens van op. We staan voor je klaar en we helpen je verder. Dat doen we op een manier die bij jou en je gezin past. Heb je een vraag? Dan zoeken we samen met jou naar een oplossing of naar wie jou het beste verder kan helpen. Het kan zijn dat je maar één vraag hebt, maar er komen ook vaak mensen die meerdere vragen of problemen hebben. Dat maakt voor ons niet uit. Als je bij ons komt, kijken we altijd over welk onderwerp jouw vraag gaat en onderzoeken we samen of je vraag ook invloed heeft op andere dingen in het leven van jou of je gezin. We kunnen je bijvoorbeeld helpen bij vragen over de ontwikkeling of de opvoeding van je kind, geldzaken of schulden, ruzie of spanningen thuis, maar ook bij andere dingen. En onze hulp is altijd gratis.

We doen wat nodig is. Niet meer en niet minder

Voor ons is het belangrijk dat we je helpen op een manier waar je écht iets aan hebt. We komen niet met kant-en-klare oplossingen die wij van tevoren al bedacht hebben. We gaan juist samen met jou op zoek naar een oplossing die bij jou en je gezin past en waar jullie je ook goed bij voelen. En het liefst zoeken we die oplossing dichtbij, in jouw eigen omgeving.

We denken in mogelijkheden, niet in moeilijkheden

Met welke vraag je bij ons komt, maakt voor ons niet uit. We kunnen niet alles meteen voor je oplossen en we weten het antwoord ook niet altijd zelf, maar we weten vaak wel wie of wat jou wel zou kunnen helpen.

Zo kennen we de wijk waarin je woont heel goed en werken we samen met verschillende experts in de wijk of de stad die jou kunnen helpen op een specifiek gebied en die allerlei regelingen of initiatieven kennen waar jij iets aan hebt. We kijken naar wat we wél kunnen doen en niet naar wat niet kan.

We staan naast je en we zijn dichtbij

Je mag van ons verwachten dat we naast je staan en dat we samen zoeken naar een oplossing. Jij kunt van ons leren, maar wij ook van jou. Samen ontdekken we wat het beste bij jou en je gezin past. En zetten we extra hulp in van een expert? Ook dan blijven we betrokken als je dat wilt, zodat je niet steeds opnieuw je verhaal hoeft te doen en we samen overzicht houden op alles dat loopt.

Jij en je gezin staan centraal

In alles wat we doen staan jij en je gezin centraal. We doen niets zonder dat jij het weet. We praten niet over je, maar met je. Het is belangrijk voor ons dat je zelf zo veel en zo goed mogelijk aan zet bent in de stappen die we zetten.

Een voorbeeld

Laatst hebben we een moeder geholpen die na een lange tijd zonder baan weer wilde werken, maar dat heel spannend vond. Samen hebben we nagedacht hoe we het minder spannend konden maken. Ze gaf aan dat ze het fijn zou vinden om te beginnen met vrijwilligerswerk, dus zijn we samen gaan googelen naar plekken voor vrijwilligerswerk. Uiteindelijk kon ze via via ergens aan de slag. Later durfde ze de stap te maken om te solliciteren en nu heeft ze een betaalde baan gekregen!

Kunnen we jou helpen?

Neem contact op met het Buurtteam Jeugd en Gezin bij jou in de buurt! Je kunt ons bellen of mailen voor een afspraak.

Buurtteam Noord
024-2204100
[email protected]
Pijlpuntstraat 1, 6515 DJ Nijmegen

Buurtteam Centrum & Oost
024-2204000
[email protected]
Cipresstraat 154, 6523 HR Nijmegen

Buurtteam Midden
024-2204300
[email protected]
Thijmstraat 40, 6531 CS Nijmegen

Buurtteam Oud-West
024-2204400
[email protected]
Tweede Oude Heselaan 386, 6542 VJ Nijmegen

Buurtteam Nieuw-West
024-2204500
[email protected]
Daniëlsplein 3, 6543 NA Nijmegen

Buurtteam Lindenholt
024-2204700
[email protected]
Zellersacker 1003, 6546 HA Nijmegen

Buurtteam Dukenburg
024-2204600
[email protected]
Meijhorst 7039, 6537 EP Nijmegen

Buurtteam Zuid & Hatert
024-2204200
[email protected]
Couwenbergstraat 22, 6535 RZ Nijmegen

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear