In de gemeente nijmegen

_BT Clear

Het Buurtteam Jeugd en Gezin helpt je de juiste weg te vinden

Zijn er thuis, op school of op de kinderopvang dingen waar je zelf niet uitkomt? Heb je vragen over de ontwikkeling van je kind of over de opvoeding? Heb je geldzorgen of andere zorgen? Het Buurtteam Jeugd en Gezin is er voor jou en je gezin. We denken met je mee en helpen je bij het zoeken van een oplossing. We begeleiden je zo veel mogelijk zelf, maar werken ook veel met experts in jouw wijk of in de stad samen die je kunnen helpen bij specifieke vragen. Meestal is die hulp gratis.

_BT Clear

Wie kan je het beste helpen?

Als je met een vraag bij ons komt, kijken we altijd over welk onderwerp jouw vraag gaat en onderzoeken we samen met jou of je vraag ook invloed heeft op andere dingen in het leven van jou of je gezin. We ondersteunen je bij alle vragen die je hebt en maken samen met jou een plan voor het werken aan een oplossing. Met veel dingen helpen we je zelf, maar we werken ook graag samen met experts in jouw wijk of in de stad die onze hulp kunnen aanvullen met hun kennis en ervaring op een specifiek onderwerp. Want samen weten we meer dan alleen.

Experts op allerlei onderwerpen

Er zijn experts op verschillende onderwerpen: geld en schulden, juridische zaken, jongerenwerk, sport en bewegen, leren en ontwikkelen en nog veel meer. Zo zijn er bijvoorbeeld experts die alle initiatieven en regelingen rondom geldzaken kennen: de financieel experts in de wijk. Zij kunnen je advies geven als je zorgen hebt over je inkomen, of het overzicht over je inkomsten of uitgaven kwijt bent. En is er de formulierenbrigade. De formulierenbrigade kan met je meekijken of je alle toeslagen goed geregeld hebt en of er nog regelingen zijn waarvan je gebruik kunt maken.

Maar er zijn nog veel meer experts in Nijmegen die jou kunnen helpen met specifieke vragen. Je hoeft ze niet allemaal te kennen. De Stip in jouw wijk of wij kunnen je helpen om de juiste weg te vinden.

We kennen iedereen

We kennen de experts in de stad en brengen jou met hen in contact als we denken dat zij jou goed kunnen helpen met een vraag die je hebt. En kunnen ook met je meegaan als dat nodig is. De expert helpt je op een specifiek onderwerp vaak voor een korte periode en helpt je op weg om zelf of samen met ons aan de slag te gaan. Wij blijven het liefst ook betrokken, als jij dat goed vindt. Zo kom je er nooit alleen voor te staan en zorgen we er samen voor dat je het overzicht en de regie op jouw vragen blijft houden.

We zijn er voor je!

Het Buurtteam Jeugd en Gezin is er voor je als je een vraag of probleem hebt waar je zelf niet uitkomt en als je kinderen hebt die jonger zijn dan 18 jaar. Heb je geen kinderen jonger dan 18 jaar, maar heb je wel een vraag of probleem? Dan kun je terecht bij het Buurtteam Volwassenen. Samen met het Buurtteam Volwassenen en de experts in de wijk en stad zijn we er voor iedereen die ergens mee zit en hulp kan gebruiken.

Meer weten over het Buurtteam Jeugd en Gezin?

Kijk op www.buurtteamsjeugdengezin.nl of volg ons op Facebook of Instagram via @buurtteamsjeugdengezin. Kunnen we je ergens mee helpen? Neem dan contact op met het Buurtteam bij jou in de buurt! Op pagina 12 vind je de contactgegevens van al onze Buurtteams.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear