In de gemeente nijmegen

_BT Clear

Samen stappen zetten met Stichting Buurtteams Volwassenen Nijmegen

Als je hulp nodig hebt, gaan we samen met jou aan de slag. Soms spelen er verschillende grote problemen naast en door elkaar. Bijvoorbeeld op het gebied van financiën, werk, relatieproblemen, omgaan met je beperking, of je (psychische) gezondheid. Genoeg redenen waarom het even niet lekker loopt in je leven. Dan kun je terecht bij één van de Buurtteams Volwassenen. Samen vinden we een antwoord op jouw begeleidingsvraag. Wij zijn er voor elke volwassen inwoner van Nijmegen tussen 18 en 65 jaar, zonder thuiswonende kinderen onder de 18.

_BT Clear

Waarvoor kun je bij ons terecht?
(Weer) meedoen

Iedereen doet mee! Met en zonder beperking
Het leven wordt er een stuk leuker op als je kunt doen wat je graag doet. Iets ondernemen met anderen. Mensen ontmoeten. Of gewoon je dag op een zinvolle manier invullen. Soms lukt dat niet. Dan helpen we. Elke situatie is weer anders en vraagt om een andere oplossing. Heb je een beperking en vind je het moeilijk om mee te blijven doen in de maatschappij? Dan kijken we samen hoe we je verder kunnen helpen. Hierbij werken wij samen met collega’s van Stip en Bindkracht10.

Geldzaken

Kun je moeilijk rondkomen of heb je andere geldzorgen?
Er zijn allerlei situaties waardoor het even niet lukt om rekeningen op tijd te betalen. Je bent pas jouw baan verloren, gescheiden of je hebt schulden en komt nu in financiële problemen. Hoe eerder je ziet dat je er zelf niet uitkomt, hoe beter. Want als je op tijd hulp inschakelt, is er vaak heel veel te doen. Wij werken samen met de Financieel Experts in de wijk.

Wonen en huishouden

Een fijne woonplek is een plek waar je je prettig voelt
Een plek waar je je veilig voelt. Een huis dat je op orde kunt houden. Een plek waar je rust ervaart. Dat is voor iedereen belangrijk. Maar door omstandigheden heeft niet iedereen die fijne plek. Het is goed om daar samen iets aan te doen zodat je zelfstandig je leven kunt inrichten.

Relaties

Ik heb niemand om mij heen of voel me onveilig
Voel jij je eenzaam, heb je niemand om je heen om de dag prettig door te brengen? Of heb je juist wel mensen om je heen, maar voel je je thuis niet veilig? Bijvoorbeeld omdat je daar te maken hebt met mishandeling, misbruik of uitbuiting? Of heb je zelf een heel kort lontje en word je heel snel boos? Wat er ook aan de hand is, je kunt bij het buurtteam altijd je verhaal kwijt.

We staan voor een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet

Elke begeleidingsvraag verschilt. Onze aanpak niet. We hebben vier principes waar we altijd aan vasthouden.

We werken lokaal en zijn altijd dichtbij

Hulp is effectiever als je het in je eigen wijk of buurt kunt vinden. Daarom werken we met buurtteams in Nijmegen. Onze buurtteammedewerkers kennen de wijk en weten wat er speelt. Die weten ook wie er in die wijk nog meer actief zijn voor ondersteuning, zoals andere (zorg)organisaties, vrijwilligers– en bewonersinitiatieven zodat we altijd de juiste verbinding kunnen leggen. Dichtbij betekent ook dat onze medewerkers snel te bereiken zijn.

We geven ruimte en zeggen wat we doen

Begeleiding werkt alleen dan goed als er geen drempels zijn. Daarom denken we niet in hokjes maar krijgen onze medewerkers veel vrijheid in hun werk en vertrouwen we op ieders kennis en kunde. Die medewerker is immers specialist op zijn of haar eigen terrein. Die kan ook samen met jou het beste bepalen welke begeleiding bij jouw hulpvraag past.

Zo komen we sneller tot (creatieve) oplossingen en kunnen we gelijk aan de slag. Natuurlijk maken we ook altijd duidelijk waaróm we een oplossing voorstellen. Kortom: we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

We werken doelgericht samen

Medewerkers in de buurtteams houden altijd voor ogen: wat wil jij bereiken? Naar dat resultaat werken we snel en doelgericht toe. Zonder omwegen en met zo kort mogelijke lijntjes. Want omdat we elkaars sterke kanten kennen, werken we ook écht als een team en samen met alle partners in de wijk.

We leren van wat we doen

We reflecteren en blijven ons ontwikkelen, om onze dienstverlening zo goed mogelijk in te richten voor de inwoners van Nijmegen. We zijn een lerende organisatie waarbij we leren vanuit het doen. We verbeteren onze prestaties en zoeken naar een passende werkwijze in een continu veranderende omgeving.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear