Deze pagina wordt mogelijk gemaakt door bedrijven en organisaties uit Hollands Kroon e.o.

Een lesje cybercriminaliteit bij Theater de Kampanje in Den Helder

DEN HELDER – Phishing, een virus of een ‘vreemde’ e-mail? Cybercriminaliteit is de snelst groeiende vorm van misdaad. Jaarlijks worden miljoenen mensen de dupe van cybercrime. Om jezelf tegen deze vorm van misdaad te beschermen is het belangrijk om te weten wat cybercrime inhoudt en hoe cybercriminelen te werk gaan. Daarom organiseert Rabobank Kop van Noord-Holland op 12 februari 2020 het cybercrime evenement bij Theater de Kampanje.

_BT Clear

Waarom het cybercrime event?

De opkomst van internet heeft ervoor gezorgd dat ook criminelen hun weg online vinden. Maar liefst één op de tien internetgebruikers is vorig jaar slachtoffer geworden van cybercrime.

Deze vorm van criminaliteit wordt op steeds grotere schaal een probleem en steeds vaker worden mensen slachtoffer hiervan. Tijdens het cybercrime event

Tijdens het cybercrime event bij de Kampanje wordt je bewust gemaakt van de verschillende manieren van cybercrime en krijg je praktische tips om jezelf hiertegen te beschermen.

Gastspreker Maria Genova

Schrijfster en onderzoeksjournalist Maria Genova werd na haar bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van privacy, identiteitsfraude en informatiebeveiliging. Haar praktische en interactieve lezingen trekken volle zalen. Hoe kun je het beste jezelf tegen hackers beschermen? Hoe herken je phishingmails? Hoe onthoud je al je wachtwoorden? De deelnemers zijn altijd heel blij met de vele praktische tips. De meest gehoorde reactie na afloop van de lezing is: “Dit was een eye-opener.”

Veilig bankieren

Criminelen ‘vissen’ naar je persoonlijke gegevens. Je ontvangt bijvoorbeeld een mail die afkomstig lijkt te zijn van Rabobank. De crimineel probeert je te verleiden om jouw persoonlijke gegevens of beveiligingscodes af te geven. Zoals je pincode, pasnummer, inlogcode of signeercode. Rabobank vraagt je nooit om deze codes. Om veilig online te bankieren adviseert Rabobank het geheimhouden van je beveiligingscodes. Laat een ander nooit je bankpas gebruiken, zorg voor goede beveiliging van je apparaten, controleer je bankrekening en meld incidenten direct bij je bank. Meer weten over het cybercrime event? Kijk op Rabobank.nl/kvnh.

_BT Clear

“Bij de opvang heeft Roy vriendjes”

_BT Clear

Als je een kind hebt met een beperking is dat best een uitdaging. Hoe kom je toe aan de rest van het gezin? En wat gaat de toekomst brengen? Vragen waar ook de moeder van de 10 jarige Roy mee zit.

Aansluiting

“Nu zouden we niet meer zonder kunnen, maar het was best een stap om hulp te zoeken. Roy gaat naar een naschoolse- en vakantiedagopvang van
‘s Heeren Loo. De volgende uitdaging is dat hij gaat logeren, bijvoorbeeld in het weekend. Een grote stap, maar nodig om het vol te houden. Gelukkig heeft Roy het hier enorm naar zijn zin. Hij zit in een groep met kinderen van verschillende leeftijden, ze voetballen samen en doen spelletjes. Thuis zou hij de hele dag filmpjes kijken. In ons dorp vindt hij moeilijk aansluiting, hier heeft hij echte vrienden.

Toekomst

Je ziet in eerste instantie niet veel aan Roy. Lastig daaraan is dat hij daardoor vaak wordt overschat. Als je met hem praat merk je wel dat er iets aan de hand is. We hopen straks als hij ouder is, voor Roy een plek te vinden waar hij zinvol werk kan verrichten. En een plek waar hij met begeleiding zelfstandig kan wonen. Ook in dat opzicht is ’s Heeren Loo een uitkomst.”

Goed leven en mooi werk

’s Heeren Loo staat voor goed leven voor cliënten. Ook in Hollands Kroon kunt u bij ons terecht. Bel 088 - 036 20 30 of mail naar [email protected] voor meer informatie. Wil je ook mooi werk doen voor kinderen als Roy? Neem een kijkje op www.werkenbijsheerenloo.nl.

_BT Clear

_BT Clear