Wijkteams in Hollands Kroon

‘Wij zijn altijd dichtbij’

Voor ondersteuning en bij hulpvragen kunnen alle inwoners van de gemeente Hollands Kroon terecht bij het wijkteam. De medewerkers van het wijkteam van Incluzio Hollands Kroon denken mee en geven concrete en professionele ondersteuning. Bijvoorbeeld bij psychische problemen, eenzaamheid of opvoedvragen. Zo kunt u weer verder.

Wij zijn de wijkteams van Incluzio Hollands Kroon. Bij het wijkteam werken professionele hulpverleners met veel ervaring in de zorg en welzijn binnen de Jeugdwet en Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Zij bieden zorg en ondersteuning aan iedereen die dat nodig heeft. Van jong t ot oud. Heeft u bijvoorbeeld een vraag over de opvoeding van uw kind? Zoekt u begeleiding bij het zelfstandig wonen? Of heeft u psychische zorg nodig? Samen met u onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn. Onze aanpak is integraal. Dit betekent dat we naar alle aspecten die belangrijk zijn in uw leven kijken. We bieden hulp op maat en schakelen als dit nodig is gespecialiseerde hulp in. Het gaat erom dat u zelf weer verder kunt.

Hoe ondersteunen wij?

Het wijkteam weet dat problemen meestal niet vanzelf verdwijnen. Maar door stap voor stap en met de juiste ondersteuning te werken aan een oplossing komen we verder. We zetten samen met u de zaken op een rijtje. Vervolgens kijken we wat er nodig is. Wat kunt u zelf oppakken? En waarvoor kunt u een beroep doen op uw eigen omgeving? Heeft u behoefte aan deskundig advies, bijvoorbeeld bij de opvoeding van uw kind(eren) of zoekt u woonbegeleiding? We maken een plan van aanpak. Bent u het daarmee eens, dan gaan we samen aan de slag.

_BT Clear

Contact

U kunt ons op verschillende manieren bereiken. Kom langs bij een van onze inloopspreekuren in Hippolytushoef, ’t Veld, Anna Paulowna, Wieringerwaard of Middenmeer. Kijk op www.hollandskroon.nl/inloopspreekuren-wijkteam voor de actuele data en tijden. Of bel met ons klantcontactcentrum via het telefoonnummer 088-3215000. Ook kunt u het contactformulier invullen op www.hollandskroon.nl/info/contactformulier.

Basisvoorzieningen zijn er voor iedereen

Voorkómen is beter

Behalve de wijkteams zijn er in de gemeente Hollands Kroon basisvoorzieningen die vrij toegankelijk zijn voor iedereen. Denk aan maaltijdvoorzieningen, klussendiensten, sociale maatjes, activiteiten voor jongeren, en ondersteuning van ervaringsdeskundigen. Ook zijn er diverse Doet & Ontmoet locaties, waar een open inloop is. Iedereen (dus alle leeftijden)kan er terecht voor een praatje, kopje koffie en om een leuke middag te hebben. Er is genoeg te doen, samen wordt de middag vormgegeven en initiatieven van de bezoekers zijn welkom. Kijk op www.wonenpluswelzijn.nl voor de Doet & Ontmoet bij u in de buurt.

U kunt altijd gebruik maken van deze voorzieningen. U kunt er kosteloos en zonder indicatie van het wijkteam terecht. Deze voorzieningen werken grotendeels met vrijwilligers en zijn te vinden in de verschillende kernen in Hollands Kroon. Altijd dichtbij dus. Ze helpen u zelfstandig te blijven, stimuleren dat inwoners elkaar ontmoeten en elkaar een handje helpen en voorkomen dat mensen in de problemen komen.

U vindt de basisvoorzieningen op www.hollandskroon.nl/basisvoorzieningen-zorg.

_BT Clear

_BT Clear