Deze pagina wordt mogelijk gemaakt door bedrijven en organisaties uit Hollands Kroon e.o.

Thuis blijven wonen doen we samen

Mevrouw Smit is geboren en getogen in Wieringerwaard. Kinderen heeft ze nooit gekregen en haar man is enkele jaren geleden overleden. Ze woont op zichzelf naast de basisschool waar ze vroeger ook voor de klas stond. Ze kan enorm genieten van de kinderstemmen op het schoolplein. Ze gaat dan ook graag even zitten op het bankje voor haar huis. Even is ze dan weer terug in de tijd.

_BT Clear

De laatste jaren gaat het qua gezondheid wat minder, ze wordt wat slechter ter been en na een val durft ze niet meer zelf te douchen. Ook voelt ze zich soms wel erg alleen. Verhuizen wil ze niet. Ze is hier geboren en hier voelt ze zich thuis.

Elke dag komt er iemand van de thuiszorg bij haar langs om te helpen met douchen of even te kijken hoe het met haar gaat. Ook komt er hulp in de huishouding, zodat mevrouw Smit haar energie in andere dingen kan steken. Eens per week gaat ze naar de dagactiviteiten in Keijzershoff te Anna Paulowna. Daar ontmoet ze nieuwe mensen en komt ze toe aan een andere passie van haar, samen zingen en spelletjes spelen. Aan het eind van de dag gaat ze moe maar voldaan weer naar huis.

Steeds meer mensen willen, net als mevrouw Smit, thuis blijven wonen in de voor hen vertrouwde omgeving. Voor steeds meer mensen is deze wens ook heel goed mogelijk. Door een combinatie van thuiszorg, hulp in de huishouding en dagactiviteiten zorgt Woonzorggroep Samen ervoor dat mensen zelfredzaam blijven en dus thuis kunnen blijven wonen.

Wilt u meer weten over thuiszorg, hulp in de huishouding of de mogelijkheden voor dagactiviteiten? Bel dan naar 088 619 4000 of kijk op www.woonzorggroepsamen.nl.

Samen meer kunnen, daar maken wij ons sterk voor!

_BT Clear

‘Ik vind het fijn dat ik met kleine dingen écht iets voor iemand kan betekenen’

_BT Clear

Kim is actief bij het project Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. ‘Ik haal daar veel voldoening uit’ aldus Kim. ‘Ik krijg fijne begeleiding, leuke trainingen en je kunt altijd terecht bij de coördinatoren. Samen met mijn maatje ga ik elke week naar de stad, even boodschappen doen, kleding kopen en drinken daarna gezellig een kopje koffie. Mevrouw is voor haar kinderen verhuisd naar Hollands Kroon, maar omdat één van hen een andere baan heeft gekregen elders in het land, woont zij nu hier alleen en heeft ze weinig contacten. Ik ondersteun haar daarom ook bij het vinden van haar weg in het ontmoeten van nieuwe mensen. Mevrouw staat al met haar jas aan bij de voordeur als ik kom om samen op pad te gaan. Ik word heel erg blij van het feit dat ik met zoiets kleins al zoveel voor haar kan betekenen.’

Heb jij een uurtje in de week over om samen met iemand een kopje koffie te drinken, te wandelen of andere activiteiten te doen? Wil jij ervaring op doen en je verder ontwikkelen? En woon je in Hollands Kroon, omgeving Wieringen, Wieringerwerf, Middenmeer, Nieuwe Niedorp of verder in de gemeente?

Neem dan voor meer informatie contact op met:

Lori Weber, coördinator Vriendschappelijk Huisbezoek.
Tel: 0653822715
Mail: [email protected]

_BT Clear

_BT Clear