Warmtepompen zijn ‘hot’

De wereld verandert. De aarde warmt op en bronnen worden schaars. We zijn ons er steeds meer van bewust dat we anders om moeten gaan met energie. In steeds meer huizen maakt de CV-ketel daarom plaats voor de zuinige warmtepomp.

Omdat een warmtepomp weinig tot geen fossiele brandstoffen gebruikt, is de milieubelasting laag. Tegelijk is het rendement van deze manier van je huis verwarmen hoog. Kortom, het is een van de meest duurzame manieren om je huis te verwarmen en je warm water te regelen.

Steeds vaker worden warmtepompen geïnstalleerd in nieuwbouwwoningen. Dit is onder andere het geval in het Flevo Golf Resort in Lelystad. Hier worden vrijstaande villa’s gebouwd met de nieuwste eisen op het terrein van energiebesparing EPN 0.4, duurzaamheid en veiligheid. Standaard worden deze woning opgeleverd met een Ecolution ventilatiewarmtepomp, dit is een doorbraak in energiebesparing.  De ventilatiewarmtepomp ventileert de woning en zorgt voor frisse en gezonde verse lucht. Bovendien wint hij alle warmte terug uit ventilatielucht. De Ecolution benut de warme lucht uit de woning, voordat het warm naar buiten geventileerd wordt. Met deze teruggewonnen warmte wordt nieuwe cv- warmte en warm tapwater gerealiseerd waarmee de woning weer opnieuw verwarmd wordt. De Ecolution maakt de hr-ketel 35% zuiniger.

Wilt u “ALL ELECTRIC”? Dus van het gas Af?

Neem bijvoorbeeld de lucht/water-warmtepomp. Deze pomp zet buitenlucht om tot warm water. Het rendement van een warmtepomp is hoog: met één deel elektriciteit wekt hij tot 6 delen warmte op. Het verbruik is laag ten opzichte van de klassieke ketels, die met één deel gas slechts één deel warmte opwekken.

Je hebt de lucht/water-warmtepomp warmtepompen in verschillende soorten en maten. Neem bijvoorbeeld de WPL 10 AC van Stiebel Eltron. Deze warmtepomp is stil en werkt efficiënt. Doordat hij niet zo groot is, is hij zowel geschikt voor ruime als kleinere woningen. Het apparaat ziet er modern uit en kan worden gecombineerd met een tapwater- en buffervat. Dit systeem is optioneel te krijgen op alle woningen op het Flevo Golf Resort.

Meer informatie over duurzame nieuwbouwwoningen in het Flevo Golf Resort: www.flevogolfresort.nl of bel met Dop Makelaars, 0320 – 264175.

_BT Clear

“Ons gezin staat er niet alleen voor”

_BT Clear

Als je een kind hebt met een verstandelijke beperking kan dat best een uitdaging zijn. Hoe pak je de opvoeding aan? Hoe organiseer je begeleiding voor je kind? En hoe kom je ook nog aan de rest van je gezin toe? Vragen waar veel van deze gezinnen mee zitten. Zo ook Lieke: de moeder van achtjarige Tim.

Alle hulp thuis

Lieke vertelt: “Gelukkig stonden we er vanaf het begin af aan niet alleen voor met onze vragen. Ons hele gezin kon terecht bij Anja: een begeleidster van ’s Heeren Loo. Ze kwam bij ons thuis en deed verschillende oefeningen met Tim. Ons als ouders leerde ze beter met Tims beperking om te gaan.

Bijvoorbeeld hoe we hem zelf kunnen helpen om te leren. En wat we wel en niet van hem mogen verwachten. Maar Anja liet ons wel in onze waarde als ouders. Ze legde ook uit dat de beperking van Tim effect zou hebben op onze andere kinderen. We hebben namelijk ook twee dochters: Dana van elf en Lot van dertien. Beiden beginnen dus al aardig te puberen. En ze vinden het soms best lastig dat de meeste aandacht naar Tim gaat. De meiden kunnen dat soort gevoelens bij Anja kwijt.

Rust en ruimte voor elkaar

We hebben er lang over gepraat, maar uiteindelijk hebben we Tim een keer bij de naschoolse opvang van ’s Heeren Loo gebracht. Na vele uurtjes wennen, voelde Tim zich er steeds fijner. We weten dat hij er in professionele handen is. Zo kan ik ook twee middagen blijven werken in de bloemenwinkel. En soms maak ik er met Dana en Lot een meidenmiddag van. We hebben Tim laatst ook een weekend laten logeren bij het logeerhuis. De begeleiding gaf ons deze tip zodat we samen echt even tot rust konden komen. Toen Tim terugkwam, waren de meiden zó blij om hem weer te zien. We kunnen er als gezin nu weer fris tegenaan. Het lijkt ons een moeilijke stap om vaker van de opvang gebruik te maken, maar het is een fijn gevoel dat het kan.

Als ik terugkijk, zie ik dat Anja ons gezin echt op weg heeft geholpen. En misschien komt er wel een moment dat Tim hier niet meer kan wonen. Maar door Anja en de ondersteuning die we nu af en toe nog krijgen, hoeven we daar gelukkig voorlopig niet aan te denken!”

Wilt u meer weten over de zorg in Lelystad?

www.sheerenloo.nl/gemeenten
of bel met 0800 3 55 55 55

_BT Clear
_BT Clear