Evenementen kalender


_BT Clear

Doorlopend

Herdenkingsjaar 1572

Dit jaar herdenken we samen met zo’n 40 andere gemeenten de ‘Geboorte van Nederland’. In 1572, nu dus 450 jaar geleden, kwam Nederland in opstand tegen het Spaanse gezag. Enkhuizen heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Dat laten we zien en gaan we vieren, het hele jaar door!
www.enkhuizen1572.nl

Hertenkamp Enkhuizen

Midden in het Wilhelminaplantsoen vind je bezoekerscentrum ‘Hertenkamp Enkhuizen‘, met o.a. een kinderboerderij, natuurspeeltuin en heel gezellige theetuin!
Wilhelminaplantsoen 2, Enkhuizen
www.hertenkampenkhuizen.nl

Fietsen en varen

Nergens kun je fietsen en varen zo makkelijk combineren als in Enkhuizen. Wissel een fietstocht af met een mooie vaartocht over het IJsselmeer en rust meteen even lekker uit. Er zijn ‘s zomers maar liefst drie veerdiensten waarop je fiets mee kan: naar Stavoren, Medemblik en Urk.
www.visitenkhuizen.nl/ontdek/met-de-fiets-en-veerdienst

Klimpark Streekbos

In Klimpark Streekbos kun je lekker actief en avontuurlijk de natuur ontdekken. Voor jong en oud, beginnende en gevorderde klimmers zijn er routes met verschillende moeilijkheidsgraden.
Veilingweg 21, Bovenkarspel
www.klimparkstreekbos.nl

Vogelexcursie Marker Wadden

Stap aan boord van zeilschip De Schuttevaer en zeil mee naar de Marker Wadden. Je kunt er een wandeling maken in het prachtige natuurgebied, maar ook is er een heerlijk strand, mét strandpaviljoen!
Veerhaven, Enkhuizen
www.fogol.nl

 

Blote Voetenpad

Trek je schoenen uit en loop mee, want wat is er nu leuker dan lekker op je blote voeten lopen?! Een leuke uitdaging voor alle leeftijden!
De Gouw 11, Bovenkarspel
www.gouwevoeten.nl

Publieksdag Forteiland IJmuiden

Dwaal door de gangen van het spannende Forteiland dat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.
IJmuiden
www.ijmuiden.nl/evenement/publieksdag-forteiland-ijmuiden

Grote kerk Edam

Dagelijks geopend 13.30 – 17.00 uur
Deze grootste Hallenkerk van Europa is beroemd om de gebrandschilderde ramen, geschenk van de steden van Holland en de gilden zoals scheepstimmerlieden en zoutzieders. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, concerten en lezingen.
Grote Kerk, 1135 ZK Edam
www.grotekerkedam.nl

Edams Museum

Dinsdag t/m zondag 10.00 – 16.30 uur, maandag gesloten
Het Edams Museum is gevestigd in een stenen huis uit 1540. Dit pand werd in 1895 door Pierre Cuypers tot museum ingericht. Dit jaar is er de speciale tentoonstelling ‘Torens van W.O.J. Nieuwenkamp’. In de dependance op de eerste verdieping van het stadhuis kan men de tentoonstelling ‘tien voor elf’ bezichtigen over de redding van De Speeltoren die vijftig jaar geleden dreigde om te vallen. Foto’s uit die tijd van Barton van Flymen.
Edams Museum, Damplein 8, 1135 BK Edam
www.edamsmuseum.nl

Fort bij Edam

Kijk voor actuele openingstijden op de website
Het Fort bij Edam is een fort van de Stelling van Amsterdam. Het fort maakt deel uit van het Unesco Werelderfgoed Stelling van Amsterdam, die tussen ongeveer 1880 en 1920 werd aangelegd als verdedigingsgordel rond de hoofdstad.
www.fortbijedam.nl

Volendams Museum

Dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur
Dit jaar de expositie ‘buren van de Zuyderzee’. Klederdrachten van de bewoners aan de Zuyderzee, zoals Urk, Spakenburg en Volendam zijn te bewonderen in het historisch museum in Volendam.
Volendams Museum, Zeestraat 41, 1131 ZD Volendam
www.volendamsmuseum.nl

Op pad met de schapenboer

Kom met het gezin naar Schapenbedrijf De Waddel en kruip in de huid van een schapenboer!
Schapenbedrijf De Waddel. Westergeest 4, 1791 LJ Den Burg, Texel
www.texel.net/nl/activiteit/de-waddel-the-life-of-a-sheep-farmer

Het Sop Zeehondentochten

Wil je zeehonden kijken op het Wad? Stap aan boord van de boot van Het Sop en vaar met een kleine groep naar de zeehonden voor de kust van Texel.
Haven 8, 1792 AE, Oudeschild, Texel
www.zeehondentexel.nl

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear