Recreatiekrant Noord-Holland 2022


_BT Clear
Zandvoort

©Stella Schubert & Patrick Kreuger

Fietsen langs de kust!
Ontdek Zandvoort en omgeving met de mooiste fietsroutes

Zandvoort is een walhalla voor fietsers. Geniet van de mooie natuur. Het duinengebied is zó afwisselend, en heeft prachtige fietspaden in en om Zandvoort.

Wil je een dag fietsen aan de kust? De mogelijkheden zijn eindeloos. Glooiende landschappen, adembenemende uitzichten en ongemerkt aan je conditie werken. De mooiste fietstochten in ons verder zo platte Nederland maak je aan de kust.

Mooie fietsroutes

We helpen je graag op weg om een schitterende route te rijden. Rij bijvoorbeeld de route richting IJmuiden via de Kennemerduinen en Bloemendaal. Of fiets vanuit Zandvoort langs de kust en de Waterleidingduinen richting het zuiden, helemaal tot aan Noordwijk.

Huur een fiets

Kom lekker relaxed met de trein naar Zandvoort en huur een fiets in de kustplaats. Of je nou met je gezin een gezellige fietstocht door het natuurgebied wilt maken of een sportieve en uitdagende track op het MTB parcours wilt doen, je huurt hiervoor altijd een passende fiets in Zandvoort. Er zijn diverse fietsverhuuradressen. Deze vind je op www.visitzandvoort.nl/fiets-huren.

Happen en trappen

Na een heerlijke fietstocht heb je een hapje en drankje dubbel en dwars verdiend! Plof neer bij één van de vele eetgelegenheden in het gezellige dorp of bij één van de strandpaviljoens. Er is voor ieder wat wils. Wil je jezelf alvast verlekkeren? Kijk op www.visitzandvoort.nl/eten-en-drinken/zandvoort.

Volg ons voor de laatste tips

Haal het beste uit je bezoek aan Zandvoort! Voor dagelijkse tips volg ‘Visit Zandvoort’ op Facebook en Instagram.

Enkhuizen

Voel je welkom in Enkhuizen!

Bewonder de historische zeilschepen in de havens, wandel langs de talloze monumenten en grachtjes of kom tot rust in een van de meest charmante parken van Nederland, het Snouck van Loosenpark.

Enkhuizen heeft een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vind je maar liefst 366 rijksmonumenten. In de historische binnenstad zijn de prachtigste panden gevuld met leuke winkeltjes en gezellige horeca. Verrassend, lekker én volledig instagram proof!

Ga je samen met kinderen op stap? Beleef dan een betoverend leuke dag in Sprookjeswonderland of laat je verrassen in het Zuiderzeemuseum. Een aanrader voor alle leeftijden!

Zoek je liever de weidsheid en ruimte op? Vanuit Enkhuizen kun je prachtige vaartochten maken. Of ga lekker wandelen of fietsen. Bijvoorbeeld over de Westfriese Omringdijk, de oudste dijk van Nederland.

Wij begrijpen dat een dag in Enkhuizen veel te kort is, blijf dus gerust slapen! In een fijn hotel, je eigen tentje of… op een boot! Alle adressen vind je op www.visitenkhuizen.nl.

Heel graag tot ziens in Enkhuizen!

Dit jaar herdenken we samen met zo’n 40 andere gemeenten de ‘Geboorte van Nederland’. In 1572, nu dus 450 jaar geleden, kwam Nederland in opstand tegen het Spaanse gezag. Enkhuizen heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Dat laten we zien en gaan we vieren, het hele jaar door! Kijk op www.enkhuizen1572.nl

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear